- Deze messen zijn gemaakt van uitzonderlijk gehard staal. Eén gouden regel: als je er zelf niet in zou bijten met je tanden, snij het dan ook niet met dit mes. Hard voedsel kan het mes ernstig beschadigen. Snij dus geen pitten, botten, schelpen, harde kazen, bevroren voedsel,… met dit koksmes.
- Je snijplank kan de grootste boosdoener zijn voor het bot maken van je koksmes. Gebruik daarom bij voorkeur een kopshouten snijplank die het meest geschikt is voor je mes. Kunststof kan ook, maar zeker geen glas of graniet. Snijden doe je het best met voor- en achterwaartse en geen zijwaartse bewegingen. Door met de snijrand zijdelings te schrapen, wordt de snede snel bot of zelfs beschadigd.
- Tip: als je voedsel op je snijplank bij elkaar wenst te schrapen of verplaatsen, gebruik dan een schraper of de rugzijde van je mes. Draai of wrik niet met de snijrand van je koksmes. Als je goed luistert dan merk je het vanzelf: als je de rand van je koksmes een krakend geluid hoort maken op de snijplank, verander dan wat je doet.
Global flexibel fileermes 310mm
€117,0 incl. btw
In Stock
Het dunne en flexibele lemmet van dit Japans koksmes is speciaal ontwikkeld voor het penetreren van kleine openingen en het verwijderen van de kleinste botten tijdens het bewerken van vlees. Dit mes is ook geschikt voor het fileren van vis omdat het netjes door de taaie huid snijdt.
Het flexibel fileermes is wel niet zo stevig als een uitbeenmes. Met dit Japans koksmes kan je dus wel door kipfilets snijden of door stevige stukken vlees, zoals dat van rund en lam, maar niet door het hardere kraakbeen.
Gerelateerd
Global is één van de bekendste keukenmes bedrijven ter wereld. Ze hebben een strak, modern ontwerp en bovenal hun prijs kwaliteitsverhouding plaatst hen op het wereldtoneel voor zowel professioneel als hobby gebruik.
Global keukenmessen zijn gemakkelijk te herkennen aan hun stalen, eendelige ontwerp. Dit ontwerp is niet alleen oogstrelend, maar ook uitzonderlijk functioneel. Omdat een Global mes geen bolster heeft en het mes naadloos overgaat in de handgreep, zijn er geen randen en gaatjes waar ziektekiemen zich kunnen verbergen. Hierdoor is het mes gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden voor een lange levensduur.
De zwarte stippen op het handvat zijn niet gemaakt van rubber zoals veel mensen denken. Ze zijn eigenlijk als de kuiltjes op een golfbal en gevuld met zwarte verf. Deze kuiltjes zijn er voor grip en om het mes een unieke uitstraling te geven.