Categorie archieven: Weetjes
Hier vind je kooktips voor de professionele en hobbykok alsook interessante weetjes over koksmessen, keukenmessen, tafelmessen, snijplanken, keukentoestellen en barbecues.
Gietijzeren pannen zijn een must-have als outdoorkok
Gietijzeren pannen zijn dé keukentools die elke kok, barbecue-fanaat of outdoorkok in huis moet hebben. [...]
Waarom een thermomix elke cent waard is
Als je op zoek bent naar een keukenmachine die alles kan, dan is de Thermomix [...]
Inox-pannen: keuzetips, weetjes en onze favorieten
Het vinden van de perfecte pan lijkt een beetje op het zoeken naar je ideale [...]
Het slijpen van broodmessen is een vak apart
In het vorige artikel hebben we de verschillende aspecten van broodmessen besproken, van lemmetlengte tot [...]
Broodmessen: soorten, lengtes, kartelvariaties en designs
Broodmessen lijken op het eerste gezicht eenvoudig, maar er valt heel wat te vertellen over [...]
Sous vide koken is anno 2024 de perfecte kooktechniek
Sous vide is een kooktechniek die de afgelopen decennia enorm aan populariteit heeft gewonnen. En [...]
Waarom Japanse messen duur lijken te zijn
Japanse messen staan wereldwijd bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit en vakmanschap. Ze worden vaak beschouwd [...]
De perfecte kruiden en sauzen voor vlees op de barbecue
In de wereld van barbecueën komt er een moment waarop alle grillmasters hun gerechten naar [...]
De 5 frustraties bij het gebruik van een Kamado
Over de kamado hebben we het hier al een paar keer gehad. Met een kamado [...]