Categorie archieven: Weetjes over messen
Hier vind je interessante weetjes over messen voor de keuken, Europese koksmessen, Japanse keukenmessen en tafelmessen. Hoe je die het best kiest als professionele kok of hobbykok, er mee aan de slag gaat en hoe je jouw favoriete messen onderhoudt. Ook vind je hier interessante weetjes over het slijpen van diverse koksmessen en tafelmessen.
Het slijpen van broodmessen is een vak apart
In het vorige artikel hebben we de verschillende aspecten van broodmessen besproken, van lemmetlengte tot [...]
Broodmessen: soorten, lengtes, kartelvariaties en designs
Broodmessen lijken op het eerste gezicht eenvoudig, maar er valt heel wat te vertellen over [...]
Waarom Japanse messen duur lijken te zijn
Japanse messen staan wereldwijd bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit en vakmanschap. Ze worden vaak beschouwd [...]
Een keramisch of diamanten aanzetstaal? 5 tips en tal van weetjes
In dit artikel nemen we een diepe duik in het gebruik van aanzetstalen, ook wel [...]
Wat is damascus of damaststaal?
Ook al verliefd geworden op het schitterende patroon op de koksmessen in damascus of damaststaal? [...]
De boeiende wereld van het messen slijpen met waterstenen
In dit artikel stappen we binnen in de boeiende wereld van het messen slijpen met [...]
De 5 favoriete koksmessen van Brecht, de messenspecialist van Chef & Knife
Als zaakvoerder en messenspecialist die alle messen in de winkel en de webshop van Chef [...]
Deze 5 type koksmessen moet je als kok in de keuken hebben
Ons assortiment aan Japanse en Europese koksmessen is opgebouwd uit kwaliteitsvolle merken met aandacht voor [...]
10 veelgestelde vragen over koksmessen en keukenmessen
Heb je moeite en stel je je wel wat vragen bij het kiezen van een [...]
- 1
- 2