Het geheim van een goede keuken is een scherp mes.




Slijpworkshops

We laten jou zien hoe je zelf jouw messen kan slijpen. Ontdek de technieken, handige tips en alles wat je moet weten om thuis zelf aan de slag te kunnen!

We leren jou hoe je jouw messen vlijmscherp kunt krijgen op een duurzame manier. We voorzien jullie allen van een set professionele slijpstenen tijdens de masterclass. Deze kan je achteraf vrijblijvend aankopen. De praktische begeleiding van Sander en Brecht helpt je om de bewegingen vlot in de vingers te krijgen.

 Je zal kennismaken met de invloed van staal om de gewenste scherpte van je mes te bereiken. Elke deelnemer brengt minstens één mes mee om te slijpen. Hiermee hebben we meteen een breed spectrum aan verschillende staalsoorten die we kunnen vergelijken. 

Sander en Brecht werken samen als ambachtelijke messenmaker en slijper. Met Mknives heeft Sander het Belgische messenmaken terug op de kaart gezet en werkt hij aan hippe custom projects en een eigen collectie. Brecht kan je terugvinden onder de naam Chef & Knife met een eigen slijpservice. Daarnaast is hij ook gespecialiseerd in Japanse keukenmessen.

Tip voor de deelnemers: zorg er voor dat jouw mes zeker goed verpakt is zodat je er veilig mee naar huis kan. (bv. inrollen in een stevige keukenhanddoek)

Onze aanbiedingen

Beginner

15 min

16 / 11 / 2019

1   

  • Basistechniek
  • Gebruik van Yaxell en Global waterstenen

expert

 180 min

25 / 01 / 2020

125 


  • Europese en Japanse techniek
  • Gebruik van alle waterstenen in ons atelier
  • verschillende aanzetstalen
  • Hoe ontstaat een braam
  • Dubbelzijdige en enkelzijdige messen
  • Verschillende staalsoorten
  • Microscopische beelden van het snijoppervlak
  • Verschillen tussen synthetische en natuurlijke waterstenen
  • Terminologie

Professioneel

90 min

 02 / 12 / 2019

89   

  • Europese en Japanse techniek
  • Gebruik van alle waterstenen in ons atelier
  • verschillende aanzetstalen
  • Hoe onstaat een braam