Workshop ‘Snijden & Slijpen’
Deze gratis workshop voor scholen en opleidingscentra is een unieke ervaring met erkend messenslijper Brecht Loterman. Chef & Knife bezorgt de studenten in een ontspannen sfeer een leerzaam moment waarin snijtechnieken, slijptechnieken en ambacht centraal staan.
Meer infoInhoud workshop
Deel 1
In het eerste gedeelte van deze workshop leren de studenten de meest gebruikte snijtechnieken voor groenten, vlees en vis. Goede snijtechnieken met scherpe messen kunnen namelijk het werk in de keuken halveren, het koken veiliger maken en ze zijn best ook wel indrukwekkend!
Deel 2
In het tweede gedeelte van deze workshop dompelen we de leerlingen onder in de eeuwenoude ambacht van het messenslijpen.
De verschillende staalsoorten, hoe het staal behandelen, waarom een mes bot wordt en hoe men dit kan voorkomen, de slijptechnieken, de soorten aanzetstalen en diverse slijpstenen zijn maar enkele van de theoretische onderwerpen die aan bod komen in deze workshop.
Deel 3
Na de theorie begint het echte werk; het slijpen van een mes op slijpstenen. Eerst geeft Brecht een demonstratie van de Europese slijptechniek en dan zijn de leerlingen aan de beurt.
We werken met kleine groepen waardoor iedereen een persoonlijke begeleiding kan krijgen.
Slot
We sluiten de “workshop snijden en slijpen” af met een lekker gerechtje.
Meer infoPraktisch
- Maximaal 20 deelnemers
- Prijs: geheel gratis voor scholen
- Locatie: naar keuze
- Duurtijd: halve dag
- Annulering is mogelijk tot 48u voor aanvang