Chimichurri

Chimichurri

 

Chimichurri

Chimichurri

Chimichurri kun je op verschillende manieren bereiden, maar wij delen hier een eenvoudige variant volgens het "keep it simple, stupid" principe. Deze heerlijke, licht pikante saus met een frisse zuurtegraad vormt de perfecte balans met het rijke, vette van het vlees.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 Scherp mes

Ingrediƫnten
  

  • 100 gram peterselie fijn gesneden
  • 2 tenen verse look
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 1 Jalapeno peper
  • 1 limoen zeste
  • snuifje peper
  • snuifje zout
  • 120 gram olijfolie

Instructies
 

  • Hak de peterselie zeer fijn met een mes.
  • Snij de peper fijn en verwijder de zaadjes.
  • Tip: Vries de peper in en rasp hem bevroren, zo blijven je handen schoon.
  • Plet een teentje knoflook tot een pasta, eventueel met wat grof zout.
  • Meng de knoflookpasta en peterselie met een hoogwaardige olijfolie met een neutrale smaak, zoals "Raineri Gold Extra Vergine".
  • Voeg de rode wijnazijn toe.
  • Breng op smaak met peper, zout en limoen zeste
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo šŸ‘‹
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.