Categorie archieven: Weetjes
Hier vind je kooktips voor de professionele en hobbykok alsook interessante weetjes over koksmessen, keukenmessen, tafelmessen, snijplanken, keukentoestellen en barbecues.
De kamado: geschiedenis, wat, hoe gebruiken en 4 voordelen
Met een kamado kan je grillen, bakken en roken. Door zijn unieke ei-vorm is het [...]
Thermomix: snel en gemakkelijk koken met deze 5 tips en feestelijk recept
De Thermomix is onmisbaar in de moderne keuken. Dit keukenapparaat tilt je culinaire mogelijkheden op [...]
10 veelgestelde vragen over koksmessen en keukenmessen
Heb je moeite en stel je je wel wat vragen bij het kiezen van een [...]
Enkelzijdig en dubbelzijdig geslepen messen: de verschillen
Je ziet het af en toe wel eens verschijnen in de beschrijvingen van de keukenmessen [...]
Japanse koksmessen: daarom kies je ervoor
Chef & Knife Belgium heeft een groot gamma aan Japanse koksmessen en keukenmessen van diverse [...]
Houten snijplanken: soorten en onderhoud
Elke keuken heeft er minstens één: een snijplank. Dit onmisbare keukengereedschap vinden we in alle [...]
Snijplanken van Hasegawa: licht, stevig en stabiel
We hebben verschillende soorten snijplanken, maar waar we het vandaag over willen hebben, is de [...]
Scherpe messen verbeteren je keukenvaardigheden
Wat is het scherpste gereedschap in jouw keuken? Je antwoord is ongetwijfeld één van de [...]
Verschil tussen koolstof staal en roestvast staal
Koolstofstaal en roestvrijstaal zijn veelgebruikte staalsoorten voor het maken van keukenmessen. Elke staalsoort heeft zijn [...]