Snijplanken van Hasegawa: licht, stevig en stabiel

hasegawa-japanese-chopping-board-snijplanken

We hebben verschillende soorten snijplanken, maar waar we het vandaag over willen hebben, is de FSB-serie van Hasegawa. Het is een snijplank van polyethyleen die beter bestand is tegen vlekken en diepe groeven dan de meeste snijplanken. De houten kernstructuur verhoogt de voordelen hieronder.

Hasegawa snijplanken

Hasegawa is de toonaangevende fabrikant van rubberen snijplanken in Japan. De Hasegawa snijplanken zijn zeer zacht voor de snede in tegenstelling tot de reguliere synthetische plastic planken die te hard zijn voor je scherpe Japanse messen. Hasegawa-snijplanken zijn antibacterieel, in tegenstelling tot traditionele snijplanken die na elk gebruik moeten worden gesteriliseerd. Vele professionele koks gebruiken daarom dit soort antibacteriële planken in de keuken.

FSB-serie snijplanken

De snijplankenfabrikant Hasegawa heeft verschillende series, maar de FSB-serie die wij verdelen, zijn snijplanken van polyethyleen die een harder oppervlak hebben dan de zachte series. Door zijn ruw oppervlak verschuiven de ingrediënten veel moeilijker en zijn daarom geschikt voor het versnijden en fileren van vis. Gebruik deze snijplank met de Japanse snijtechnieken waarbij we een op- en neerbeweging maken en vooruit duwen. De Duitse en Franse stijl zijn minder geschikt voor dit soort snijplank.

Polyethyleen 

Er zijn veel soorten polyethyleen en elk heeft een ander molecuul-gewicht en hardheid die verschillende fysieke kenmerken creëren. De PE die Hasegawa gebruikt is een mix van drie PE’s. Dit verbetert de ideale hardheid, hygiënische eigenschappen, duurzaamheid, enz.

Het antibacteriële middel in voor de snijplanken van Hasegawa wordt gebruikt en gemengd is met het polyethyleen, wordt erkend door de Japan Antibacterial Products Association.

hasegawa-snijplanken

Houten kern

In tegenstelling tot andere merken van snijplanken die uit één stuk synthetisch rubber zijn gemaakt, ging Hasegawa een stap verder door een stuk houten kern in de snijplank te verwerken. Het voordeel hiervan is dat de planken niet kromtrekken of buigen bij langdurig gebruik of wassen op hoge temperatuur wat je wel ziet bij andere merken van dunne snijplanken. 

De houten kern vermindert ook het gewicht met 30% in vergelijking met andere stevige kunststof snijplanken, wat het werken ermee vergemakkelijkt en dat de last van het wassen van zware snijplanken kan worden verminderd.  

Door de houten kern zijn Hasegawa snijplanken licht, stevig, altijd stabiel en vaatwasmachinebestendig. Dit geeft aan dat de technologie en precisie die Hasegawa in hun producten stopt van hoog niveau is.

Hygiëne 

De houten kern van de snijplank van Hasegawa is volledig gesteriliseerd en bedekt met dikke plastic lagen en is nooit worden blootgesteld, behalve bij ongebruikelijke ruwe behandeling.

De snijplank is SIAA-gecertificeerd, wat één van de hoogste sanitaire normen is die in Japan worden toegekend. Antibacteriële oppervlakken die voldoen aan de SIAA-normen zijn getest om 1% van de bacteriegroei te vertonen in vergelijking met onbehandelde oppervlakken.

Onderhoud en voorzorgmaatregelen

Spoel de snijplank regelmatig af om te voorkomen dat vlekken intrekken. Dat kan makkelijk in de vaatwasser.

Gebruik of bewaar de snijplank bij temperaturen boven de 90°C of onder de -30°C.

Gooi er geen pas gefrituurd voedsel op. Bij gloeiend hete temperaturen zal de plank de olie en vet opnemen waardoor de snijplank verkleurt.

Getuigenissen

“Zeer goede snijplank! Ik heb deze snijplank en een grote, dikke kopshouten plank. Hoewel ik hou van beide, is deze plank beter voor mijn messen en heel gemakkelijk te wassen en te verplaatsen! Deze Hasegawa snijplank beveel ik dan ook ten zeerste aan!” (Reid L.)

“Blij dat ik deze snijplank heb. De houten kern zorgt voor een lichter en beter bestand tegen het kromtrekken. De FSB-versie lijkt een duurzaam materiaal te zijn met net genoeg speling om zacht te zijn voor messen. De messen bijten er niet helemaal in, maar hij glijdt er ook niet overheen.” (Jonathan P.)

“Ik heb de afgelopen maand twee van deze Hasegawa snijplanken gekocht. Het zijn gewoon de beste planken op de markt. Als kok kan ik de hoge kwaliteit van deze planken erg waarderen. Ik gebruik beide planken dagelijks. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en zacht voor je messen. Chef & Knife bood me een uitstekende service en begeleiding. Ik kreeg ze dan ook heel snel bij mij thuis geleverd. Brecht heeft gewoon de beste producten in zijn kookwinkel. Bedankt!” (Richard O.)

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.