Categorie archieven: Weetjes
Hier vind je kooktips voor de professionele en hobbykok alsook interessante weetjes over koksmessen, keukenmessen, tafelmessen, snijplanken, keukentoestellen en barbecues.
Broodmessen: soorten, lengtes, kartelvariaties en designs
Broodmessen lijken op het eerste gezicht eenvoudig, maar er valt heel wat te vertellen over [...]
Sous vide koken is anno 2024 de perfecte kooktechniek
Sous vide is een kooktechniek die de afgelopen decennia enorm aan populariteit heeft gewonnen. En [...]
Waarom Japanse messen duur lijken te zijn
Japanse messen staan wereldwijd bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit en vakmanschap. Ze worden vaak beschouwd [...]
De perfecte kruiden en sauzen voor vlees op de barbecue
In de wereld van barbecueën komt er een moment waarop alle grillmasters hun gerechten naar [...]
De 5 frustraties bij het gebruik van een Kamado
Over de kamado hebben we het hier al een paar keer gehad. Met een kamado [...]
Alles over de Napolitaanse pizza: weetjes, tips en recept
Er is veel te vertellen over pizza, maar vandaag richten we ons op de Napolitaanse [...]
Een keramisch of diamanten aanzetstaal? 5 tips en tal van weetjes
In dit artikel nemen we een diepe duik in het gebruik van aanzetstalen, ook wel [...]
Wat is damascus of damaststaal?
Ook al verliefd geworden op het schitterende patroon op de koksmessen in damascus of damaststaal? [...]
De boeiende wereld van het messen slijpen met waterstenen
In dit artikel stappen we binnen in de boeiende wereld van het messen slijpen met [...]