Kreeftensoep met venkel
Onze kreeftenbisque met venkel en curry is een luxueuze, aromatische soep boordevol diepe kreeftensmaak. De zachte venkel en exotische curry vormen een hemelse combinatie die perfect past bij feestdagen of speciale momenten. Een verfijnde, smaakvolle kreeftensoep die gegarandeerd indruk maakt.
Ingrediënten
- 500 ml kreeftenbisque Een bisque is een romige, rijke en krachtige kreeftensoep, terwijl een bouillon een heldere, lichte en ongekruide basis is.
- 1 wortel
- 2 stengels selder
- 2 sjalotten
- 1 teen look
- 1 venkel
- 1 eetlepel curry
- 250 ml witte wijn
- 375 ml room
- rivierkreeftjes als afwerking (optioneel)
Instructies
- Snij de groenten in grove stukken.
- Stoof de wortel, halve venkel, sjalot en selder in wat olijfolie. Voeg na enkele minuten de curry en look toe.
- Blus met de witte wijn en laat reduceren tot de helft.
- Voeg de kreeftenbisque toe en laat nog 10 min op zacht vuur sudderen.
- Zeef de soep, voeg de room toe en laat alles nog 2 minuten zachtjes inkoken.
- Je kunt de soep afwerken met de fijngesneden halve venkel, rivierkreeftjes en verse basilicum of peterselie. Probeer, combineer en ontdek wat jij het lekkerst vindt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

