Onze kreeftenbisque met venkel en curry is een luxueuze, aromatische soep boordevol diepe kreeftensmaak. De zachte venkel en exotische curry vormen een hemelse combinatie die perfect past bij feestdagen of speciale momenten. Een verfijnde, smaakvolle kreeftensoep die gegarandeerd indruk maakt.
500mlkreeftenbisqueEen bisque is een romige, rijke en krachtige kreeftensoep, terwijl een bouillon een heldere, lichte en ongekruide basis is.
1wortel
2stengelsselder
2sjalotten
1teenlook
1venkel
1eetlepelcurry
250mlwitte wijn
375mlroom
rivierkreeftjes als afwerking (optioneel)
Instructies
Snij de groenten in grove stukken.
Stoof de wortel, halve venkel, sjalot en selder in wat olijfolie. Voeg na enkele minuten de curry en look toe.
Blus met de witte wijn en laat reduceren tot de helft.
Voeg de kreeftenbisque toe en laat nog 10 min op zacht vuur sudderen.
Zeef de soep, voeg de room toe en laat alles nog 2 minuten zachtjes inkoken.
Je kunt de soep afwerken met de fijngesneden halve venkel, rivierkreeftjes en verse basilicum of peterselie. Probeer, combineer en ontdek wat jij het lekkerst vindt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!