Karamelsaus

Karamel saus

 

Karamel saus

Karamelsaus

Een karamelsaus met cèpes-poeder combineert de rijke zoetheid van karamel met de diepe, aardse umami van gedroogde porcini. Deze bijzondere smaakfusie creëert een luxe, gastronomische saus die perfect past bij zowel hartige gerechten als verfijnde desserts. Ideaal voor chefs die op zoek zijn naar een unieke, aromatische smaakmaker.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 150 g kristalsuiker
  • 150 g boter
  • 125 g room
  • 7 g cèpes-poeder (optioneel)
  • 1 g fleur de sel (grof zout)

Instructies
 

  • Kook de kristalsuiker met een heel klein beetje water tot karamel.
  • Roer zo min mogelijk en let goed op, want de suiker gaat plotseling van kleur veranderen.
  • Haal van het vuur en laat een minuutje afkoelen.
  • Voeg de room, boter, cèpes-poeder en zout toe.
  • Gebruik warm of laat afkoelen in de koelkast.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.