Ontdek de Vuurkracht van de Konro: De Onmisbare Hibachi Grill

YAKINIKU RECHTHOEKIGE SHICHIRIN | KONRO- & YAKITORI GRILL

Ontdek de geschiedenis van de Konro grill

De geschiedenis van de Konro-grill is doordrenkt met traditie en culinaire innovatie. De Chef & Knife Konro-grill, met zijn stevig roestvrijstalen frame, is een moderne interpretatie van deze eeuwenoude kooktechniek. Ontworpen voor zowel thuisgebruik als professionele keukens, biedt deze grill een ongeëvenaarde veelzijdigheid en kookgemak.

Met zijn compacte ontwerp past de Konro-grill perfect op elk oppervlak, terwijl de speciale tegels de warmte terugkaatsen naar het kookoppervlak, waardoor een gelijkmatige temperatuur wordt behouden, zelfs bij extreme hitte tot bijna 1.200ºC/2.200ºF.

De Konro-grill is een iconisch onderdeel van de Japanse culinaire scene. In straten zoals Dontonbori in Osaka, waar eetkraampjes en restaurants floreren, is de Konro een alomtegenwoordig zicht. Hier worden Yakitori-spiesjes en andere heerlijke gerechten met behendigheid bereid op deze traditionele grills.

Hoewel de Konro-grill in het westen bekend staat als een Hibachi, is de oorspronkelijke benaming in Japan Shichirin of Konro. Deze namen dateren uit de tijd dat deze kleine vuurkorven werden gebruikt om voedsel te koken, niet alleen om het te verwarmen.

De Konro-grill is bij uitstek geschikt voor het grillen van vlees, vis en groenten, vooral in combinatie met Binchotan-houtskool. Deze houtskool staat bekend om zijn lange brandduur en vermogen om natuurlijke smaken te behouden zonder extra aroma’s toe te voegen. Met de Chef & Knife Konro-grill geniet je overal van de authentieke smaak van gegrild voedsel, of het nu thuis is of op een culinair avontuur.

Welke houtskool past bij mij?

In het scala van houtskoolopties voor de Konro-grill is Binchotan-houtskool ongetwijfeld een hoogtepunt. Met zijn buitengewoon lange brandduur en heerlijke aroma is het een favoriet onder grillliefhebbers. Echter, het aansteken ervan vergt wat geduld vanwege zijn dichte samenstelling.

Voor wie op zoek is naar snelheid en gemak, zijn er de Quick kokos briquetten. Deze zijn in slechts enkele minuten klaar voor gebruik, maar hebben een beperkte brandtijd van ongeveer 45 minuten. Ze zijn perfect geschikt voor snelle grillgerechten.

De Konro-grill fungeert als een ideale metgezel voor je kamado barbecue, omdat het een lage temperatuur biedt in tegenstelling tot de hoge temperatuur van de Konro. Hierdoor kun je het vlees eerst langzaam garen op de kamado en vervolgens snel aanschroeien op de Konro, zonder de temperatuur van de kamado te hoeven aanpassen vanwege zijn keramische constructie.

In professionele keukens is Binchotan-houtskool een favoriet vanwege zijn lange brandduur van maar liefst 6 uur, waardoor het gemakkelijker wordt om de service door te komen. Bovendien biedt het een hoge temperatuur die ideaal is voor het snel aanschroeien van kleinere producten. De ongeëvenaarde smaak die het aan het gerecht toevoegt, maakt Binchotan-houtskool een onmisbare keuze voor serieuze grillmeesters.

De juiste konro grill kiezen.

Het verschil tussen de verschillende merken Konro-grills ligt voornamelijk in hun ontwerp, duurzaamheid en mobiliteit. De Yakiniku Konro-grill biedt een luxe uitstraling en een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar het relatief zwakke frame maakt hem minder geschikt voor veelvuldig verplaatsen. Aan de andere kant is de Chef & Knife Konro-grill, vervaardigd door Kasai Engeland, misschien niet de meest esthetische optie, maar hij is uiterst degelijk dankzij zijn frame uit één stuk. Bovendien is deze grill gemakkelijk te verplaatsen en biedt hij meer mogelijkheden voor accessoires en uitbreidingen.

konro grill

Chef & Knife Belgium 

Als kookwinkel gespecialiseerd in messen, levert Chef & Knife Belgium zowel aan de horeca als aan hobbykoks en iedereen die houdt van kwaliteitsvol en professioneel materiaal met advies en service. Op afspraak kan je altijd terecht in de winkel te Brakel met al je vragen en om messen te testen.

Chef & Knife Belgium is gespecialiseerd in Japanse keukenmessen zoals Kikuichi: handgemaakte messen met een eeuwenoude geschiedenis. Daarnaast ook een assortiment kookgerei en kooktoestellen voor de fervente hobbykok.

In onze eigen slijperij slijpen we met passie voor het vak en met de grootste precisie alle keukenmessen, scharen en ander huishoudelijk snijgereedschap.

Volg ons via Facebook of Instagram voor de nieuwste aanbiedingen.

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.