Osso bucco
Ossobuco is een echte Italiaanse klassieker uit Milaan. Je moet er wel even tijd voor nemen, want dit is slow cooking op z'n best.
Equipment
- 1 Kamado
- 1 dutch oven
- 3 blokken hickory, appel of acacia rookhout
Ingrediënten
- 6 kalfschenkels
- 4 wortelen
- 2 uien
- 6 stengels groene selder
- 2 tenen verse look
- 0,5 citroen (zeste)
- 1 kruidentuiltje (laurier, peterseliestengels, thijm, rozemarijn, salie, oregano en basilicum)
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 800 gram tomatenblokjes (bij voorkeur Elvea of Cirio)
- 2 eetlepels bloem
- 150 ml witte wijn (optioneel)
- 1,5 liter rundsbouillon of 2 blokjes rundsbouillon van Knorr
- olie
- peper
- zout
- grof zout
Instructies
- Vul de Kamado met Marabu houtskool en enkele chuncks acacia hout
- Warm de Kamado tot 120°C met deflector.
- Kruid de schenkels met peper en zout en leg op de rooster. Laat 1,5 uur roken tot een mooie kleur.
- Leg de schenkels even apart en verhoog de temperatuur van de Kamado tot 170°C.
- Fruit de grof gesneden ui aan in de Dutch Oven met wat olie.
- Voeg de tomatenpuree toe en laat 30 seconden karameliseren.
- Voeg de selder, look en wortelen toe en laat even meestoven.
- Blus met de wijn en laat reduceren.
- Voeg de tomatenblokjes, kruidentuiltje en schenkels toe aan de pot en laat nog een tweetal uren verder garen.
- Serveer de schenkels met wat papardelle-pasta en werk af met wat fijngesneden peterselie, zeste van citroen en grof zout.
Notities
Ossobuco is een echte Italiaanse klassieker uit Milaan. Je moet er wel even tijd voor nemen, want dit is slow cooking op z'n best.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!