Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Osso bucco
Lennert De Wandel
Ossobuco is een echte Italiaanse klassieker uit Milaan. Je moet er wel even tijd voor nemen, want dit is slow cooking op z'n best.
No ratings yet
Recept afdrukken
Pin Recipe
Porties
4
personen
Equipment
1
Kamado
1 dutch oven
3 blokken hickory, appel of acacia rookhout
Ingredients
1x
2x
3x
6
kalfschenkels
4
wortelen
2
uien
6
stengels groene selder
2
tenen
verse look
0,5
citroen (zeste)
1
kruidentuiltje (laurier, peterseliestengels, thijm, rozemarijn, salie, oregano en basilicum)
2
eetlepels
tomatenpuree
800
gram
tomatenblokjes (bij voorkeur Elvea of Cirio)
2
eetlepels
bloem
150
ml
witte wijn (optioneel)
1,5
liter
rundsbouillon of 2 blokjes rundsbouillon van Knorr
olie
peper
zout
grof zout
Instructions
Vul de Kamado met Marabu houtskool en enkele chuncks acacia hout
Warm de Kamado tot 120°C met deflector.
Kruid de schenkels met peper en zout en leg op de rooster. Laat 1,5 uur roken tot een mooie kleur.
Leg de schenkels even apart en verhoog de temperatuur van de Kamado tot 170°C.
Fruit de grof gesneden ui aan in de Dutch Oven met wat olie.
Voeg de tomatenpuree toe en laat 30 seconden karameliseren.
Voeg de selder, look en wortelen toe en laat even meestoven.
Blus met de wijn en laat reduceren.
Voeg de tomatenblokjes, kruidentuiltje en schenkels toe aan de pot en laat nog een tweetal uren verder garen.
Serveer de schenkels met wat papardelle-pasta en werk af met wat fijngesneden peterselie, zeste van citroen en grof zout.
Notes
Ossobuco is een echte Italiaanse klassieker uit Milaan. Je moet er wel even tijd voor nemen, want dit is slow cooking op z'n best.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!