Picanha reverse sear
Picanha reverse sear is een barbecueklassieker. Populair in barbecuelanden, maar ook steeds meer en meer in België en Nederland.
Equipment
- 1 Kamado
Ingrediënten
- 1200 gram picanha
- grove peper
- zout
- fleur de sel
Instructies
- Verwarm de kamado naar 140°C met deflector.
- Haal de Picanha uit de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
- Bestrooi de vleeskant rijkelijk met peper en zout.
- Plaats de Picanha indirect in de kamado en laat garen tot een kerntemperatuur van 46°C.
- Haal de Picanha uit de kamado en leg in een schaal met aluminiumfolie of een koelbox zonder koelelement.
- Verwijder ondertussen de deflector en breng de bbq naar 250°C.
- Plaats de Picanha eerst met de vleeskant op de rooster en draai na 30 seconden een kwartslag.
- Na 30 seconden het vlees omdraaien en op de vetkant leggen.Opgelet: dit proces heet affakkelen en dit is niet voor niets. Het vet zal beginnen smelten en dit zal het vuur hevig opwakkeren.
- Na een paar minuten - mik op een kern van 52°C - kan het vlees van de barbecue.
- Laat de Picanha tien minuten rusten alvorens aan te snijden en te serveren met fleur de sel.
Notities
Picanha reverse sear is een barbecueklassieker. Picanha is het staartstuk van het rund en is door haar populariteit in barbecuelanden zoals Brazilië en Argentinië ook steeds meer aan populariteit aan het winnen in België en Nederland. Picanha is een spectaculair stuk vlees door haar mooie gemarmerde structuur en een dikke vetlaag die heel veel smaak afgeeft. Het is een stuk vlees dat echt de show steelt!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!