Penne all’arrabbiata met chorizo

Penne all'arrabbiata met chorizo recepten chef and knife belgium kookwinkel

 

Penne all'arrabbiata met chorizo recepten chef and knife belgium kookwinkel

Penne all'arrabbiata met chorizo

Arrabbiata (of verkeerd gespeld arrabiata) betekent letterlijk ‘boos’ in het Italiaans, omdat de saus in dit gerecht ‘boos’ pittig hoort te zijn.  
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Porties 2 personen

Equipment

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 800 gram gepelde tomaten uit blik
  • 220 gram chorizo in blokjes (brunoise)
  • 400 gram penne
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 2 eetlepels olie
  • 2 eetlepels gedroogde basilicum
  • verse basilicum naar wens
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Snij de ui en look in grove stukken en mix die 5 sec/snelheid 5.
  • Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en stoof aan 4 min/120°/snelheid 1.
  • Voeg de gepelde tomaten, het groentenbouillonblokje, het water en de gedroogde basilicum toe en kook 10 min/100°C/snelheid 2, linksdraaiend.
  • Voeg de gesneden chorizo toe en gaar 10 min/90°C/snelheid 2, linksdraaiend.
  • Kook de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
  • Serveer met wat verse basilicum en Parmezaanse kaas.

Tip

  • Wil je alles in de Thermomix bereiden, dan kan je de pasta toevoegen met 25 cl extra water. Spatel de pasta en de saus goed door mekaar. Gaar gedurende de aangegeven tijd op de verpakking op 100°C/snelheid 0,5, linksdraaiend.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.