Ocean Beef met port-balsamicosaus
Wil je indruk maken op je vrienden? Kies dan voor Ocean Beef! Dit rundvlees is van uitzonderlijke kwaliteit en uniek in zijn soort. De runderen krijgen het beste gras, de beste granen en genieten van frisse zeelucht. Combineer dit met een port-balsamicosaus voor een perfecte smaakbeleving.
Equipment
- 1 smoker barbecue of traditionele oven
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter of olijfolie
- 2 fijngesneden sjalotten
- 2 eetlepels vers gesneden salie
- 2 eetlepels Black Mission Fig of traditionele balsamico-azijn
- 120 ml Ruby porto
- 0,5 blokje vleesbouillon (als alternatief kan je 100 ml bouillon gebruiken van Kaldenberg)
- 1 eetlepel maïzena gemengd in water (alleen nodig voor een dikkere saus)
- 1 kg Ocean Beef Slagerij De winne
Instructies
Voor de saus
- Verhit de olie en boter en bak de sjalot aan tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de verse salie en balsamicoazijn toe en laat 1 minuut pruttelen.
- Voeg de port en bouillon toe en reduceer tot de helft.
- Zeef de saus.
- De saus moet dik genoeg zijn om de achterkant van een lepel te bedekken. Is dit niet het geval kan je nog wat maïzena verdund met water toevoegen.
- Monteer de saus op met echte boter.
Voor het vlees
- Zout het vlees minstens 1 uur van tevoren en laat drogen in de koelkast.
- Vul de Kamado met Marabu-houtskool.
- Warm de Kamado tot 120°C met deflector.
- Leg het vlees op de kamado en laat garen tot een kern van 40°C.
- Haal het vlees uit de kamado en laat rusten.
- Breng de Kamado zonder deflector naar een temperatuur van 250°C.
- Leg het vlees op de Kamado tot een mooi gevormde korst.
- Tip: draai het vlees genoeg als je de grijze zone onder de korst zo klein mogelijk wil houden.
- Laat het vlees rusten in een thermobox of zilverpapier met een dikke handdoek er rond. We mikken op een kerntemperatuur van 52°C.
Notities
Ocean Beef is hoogwaardig rundvlees en het unieke product van de uitzonderlijke Nieuw-Zeelandse omgeving, het beste gras, de beste granen en de frisse zeelucht van de Stille Oceaan.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!