Ribben op de kamado
Fall of the bone ribben met een aangepaste 321 methode
Equipment
- 1 Kamado
- 1 lakborstel
Ingrediënten
- 1 ribben
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels Blues Hog Bold & Beefy kruiden
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 2 eetlepels Blues Hog Original Barbecue Sauce
- 1 klontje boter
- appelsap
Instructies
- Vul de kamado met Marabu houtskool en enkele chuncks acacia hout.
- Warm de kamado tot 120°C met deflector.
- Verwijder het vlies van de ribben door een bot mes te gebruiken.
- Smeer de ribben in met 1 eetlepel mosterd, 2 eetlepels Blues Hog Bold & Beefy kruiden en 2 eetlepels paprikapoeder .
- Leg de ribben op de kamado met de vleeskant naar boven gedurende 1,5 uur tot minimum 65 °C kerntemperatuur.
- Pak de ribben in met de sterke aluminimumfolie. Voeg een 1 klontje boter en een scheut appelsap toe en laat 1 uur stomen tot een kerntemperatuur van 85 °C à 92 °C.
- Controleer de malsheid van het vlees door er met de probe van de kernthermometer in te prikken.
- Verwijder het aluminiumfolie en lak de ribben met de 2 eetlepels Blues Hog Original Barbecue Sauce gedurende 30 minuten tot de saus indikt.
- Laat 15 minuten rusten van het vuur en serveer.
Notities
De 321-methode is een standaardmethode bij het barbecuën van ribben, waarbij de ribben eerst 3 uur worden geroosterd op de kamado, daarna 2u gestoomd in sterk aluminiumpapier en als laatste gelakt gedurende een uur.
De 321-methode is gehalveerd in dit recept omdat de ribben in België veel dunner zijn dan in Amerika.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!