Pittig stoofpotje van kalkoennootjes
Dit lekker pittig stoofpotje 'goulash-style' met kalkoennootjes is een heerlijk wintergerecht om met rijst of frietjes te serveren.
Equipment
- 1 kleefpan
- 1 stoofpot
- 1 oven
Ingrediënten
- 1,5 kg kalkoennootjes
- 1 ui
- 1 tomaat
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels boter
- 1 blokje kippenbouillon van Knorr
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 0,5 eetlepel karwijzaad (verkrijgbaar bij Albert Heijn)
- 1 eetlepel vegetakruiden (verkrijgbaar bij Albert Heijn)
- 2 eetlepel goulashkruiden
- 1 theelepel Pili-pili (naar keuze)
- 4 eetlepels bloem
- 3 eetlepels olie
- 1 liter lauw water
Instructies
- Bestrooi de kalkoennootjes met zout en laat het vlees minstens 45 minuten rusten op een rooster.
- Verwarm de olie in een kleefpan en kleur de kalkoennootjes langs beide zijden.
- Haal het vlees uit de pan.
- Verwijder de olie, smelt in dezelfde pan een klontje boter en stoof hierin de ui.
- Voeg een beetje water toe en roer de aanbaksels los.
- Voeg de gesneden brunoise van tomaat en paprika toe alsook de paprikapoeder, het karwijzaad, de goulashkruiden en de de vegetakruiden.
- Meng alles met de kalkoennootjes in een stoofpot en strooi er de bloem over.
- Voeg het bouillon blokje toe.
- Zet het deksel op de stoofpot en gaar alles in ongeveer 90 minuten in de oven op 150 °C.
- Haal het deksel van de kookpot en laat het stoofpotje nog minstens 30 minuten inkoken tot je een mooie gebonden saus verkrijgt.
- Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
- Serveer met rijst of frietjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!