Chimichurri
Chimichurri kun je op verschillende manieren bereiden, maar wij delen hier een eenvoudige variant volgens het "keep it simple, stupid" principe. Deze heerlijke, licht pikante saus met een frisse zuurtegraad vormt de perfecte balans met het rijke, vette van het vlees.
Equipment
- 1 Scherp mes
Ingrediƫnten
- 100 gram peterselie fijn gesneden
- 2 tenen verse look
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- 1 Jalapeno peper
- 1 limoen zeste
- snuifje peper
- snuifje zout
- 120 gram olijfolie
Instructies
- Hak de peterselie zeer fijn met een mes.
- Snij de peper fijn en verwijder de zaadjes.
- Tip: Vries de peper in en rasp hem bevroren, zo blijven je handen schoon.
- Plet een teentje knoflook tot een pasta, eventueel met wat grof zout.
- Meng de knoflookpasta en peterselie met een hoogwaardige olijfolie met een neutrale smaak, zoals "Raineri Gold Extra Vergine".
- Voeg de rode wijnazijn toe.
- Breng op smaak met peper, zout en limoen zeste
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!