Beef Wellington

Beef wellington recepten kookwinkel chef & knife

 

Beef wellington recepten kookwinkel chef & knife

Beef Wellington

Niall Gaffney
De klassieker onder de klassiekers in een nieuw jasje met pannenkoek en parmaham
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 1 uur 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram dunne lende
  • 10 gram mosterd
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 scheutje portwijn
  • 1 pakje parmaham

Voor de duxelles

  • 2 tenen look
  • 2 eieren (eiwit)
  • 3 takken dragon
  • 1 takje tijm
  • 2 sjalotten
  • 350 gram portobello paddenstoelen

Voor de pannenkoek

  • 20 gram bieslook
  • 125 gram melk
  • 50 gram bloem
  • 1 ei
  • boter

Instructies
 

De dunne lende voorbereiden

  • Kruid het vlees met peper en zout en laat geruime tijd uit de frigo om op kamertemperatuur te komen.
  • Schroei het vlees kort in een pan met een klontje boter.
  • Bevochtig nu je werkbank met een nat doekje en rol hier een groot vel plasticfolie op uit.
  • Rol het vlees in de plasticfolie strak en leg in de koeling voor een uurtje.

De pannenkoek bereiden

  • Meng het ei, de melk en de bloem samen met de fijngesneden bieslook.
  • Smelt een klontje boter en bak nu de dunne pannenkoeken.

De duxelles bereiden

  • Doe een klontje boter in de braadpan van het vlees en zet op een middelmatig vuur.
  • Bak eerst de sjalotten met een snuifje zout (om te laten zweten) en voeg vervolgens de look toe.
  • Eenmaal de sjalotten glazig zijn, voeg je de paddenstoelen toe.
  • Stoof de paddenstoelen een tiental minuten aan om zoveel mogelijk vocht eruit te krijgen.
  • Voeg de dragon, tijm, peper en zout toe.
  • Meng hieronder 2 eiwitten.
  • Laat rusten in de koeling.

Opbouw

  • Snij de pannenkoeken bij zodat je dezelfde breedte hebt als het vlees.
  • Bedek de pannenkoek met enkele plakjes parmaham.
  • Spreid hierop de duxelles.
  • Leg het vlees erop en rol het geheel strak. Zorg ervoor dat je geen dubbele lagen hebt. Eenmaal het vlees volledig is ingepakt, snij je het overtollige weg.
  • Rol het geheel zeer strak in een vel bladerdeeg.
  • Vul eventuele gaatjes op met de overschotten van het bladerdeeg. Je kan hier ook versieringen mee maken.
  • Borstel nu 2 eigelen op de bladerdeeg en bak 25 minuten op 210°C in de oven op een vel bakpapier en bakplaat. (Kerntemperatuur 35-40°C)
  • Laat 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.