Kruid het vlees met peper en zout en laat geruime tijd uit de frigo om op kamertemperatuur te komen.
Schroei het vlees kort in een pan met een klontje boter.
Bevochtig nu je werkbank met een nat doekje en rol hier een groot vel plasticfolie op uit.
Rol het vlees in de plasticfolie strak en leg in de koeling voor een uurtje.
De pannenkoek bereiden
Meng het ei, de melk en de bloem samen met de fijngesneden bieslook.
Smelt een klontje boter en bak nu de dunne pannenkoeken.
De duxelles bereiden
Doe een klontje boter in de braadpan van het vlees en zet op een middelmatig vuur.
Bak eerst de sjalotten met een snuifje zout (om te laten zweten) en voeg vervolgens de look toe.
Eenmaal de sjalotten glazig zijn, voeg je de paddenstoelen toe.
Stoof de paddenstoelen een tiental minuten aan om zoveel mogelijk vocht eruit te krijgen.
Voeg de dragon, tijm, peper en zout toe.
Meng hieronder 2 eiwitten.
Laat rusten in de koeling.
Opbouw
Snij de pannenkoeken bij zodat je dezelfde breedte hebt als het vlees.
Bedek de pannenkoek met enkele plakjes parmaham.
Spreid hierop de duxelles.
Leg het vlees erop en rol het geheel strak. Zorg ervoor dat je geen dubbele lagen hebt. Eenmaal het vlees volledig is ingepakt, snij je het overtollige weg.
Rol het geheel zeer strak in een vel bladerdeeg.
Vul eventuele gaatjes op met de overschotten van het bladerdeeg. Je kan hier ook versieringen mee maken.
Borstel nu 2 eigelen op de bladerdeeg en bak 25 minuten op 210°C in de oven op een vel bakpapier en bakplaat. (Kerntemperatuur 35-40°C)
Laat 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!