- Deze messen zijn gemaakt van uitzonderlijk gehard staal. EĆ©n gouden regel: als je er zelf niet in zou bijten met je tanden, snij het dan ook niet met dit mes. Hard voedsel kan het mes ernstig beschadigen. Snij dus geen pitten, botten, schelpen, harde kazen, bevroren voedsel,… met dit koksmes.
- Je snijplank kan de grootste boosdoener zijn voor het bot maken van je koksmes. Gebruik daarom bij voorkeur een kopshouten snijplank die het meest geschikt is voor je mes. Kunststof kan ook, maar zeker geen glas of graniet. Snijden doe je het best met voor- en achterwaartse en geen zijwaartse bewegingen. Door met de snijrand zijdelings te schrapen, wordt de snede snel bot of zelfs beschadigd.
- Tip: als je voedsel op je snijplank bij elkaar wenst te schrapen of verplaatsen, gebruik dan een schraper of de rugzijde van je mes. Draai of wrik niet met de snijrand van je koksmes. Als je goed luistert dan merk je het vanzelf: als je de rand van je koksmes een krakend geluid hoort maken op de snijplank, verander dan wat je doet.
Takeshi Saji Rainbow Damascus Bunka 180mm
€450,0 incl. btw
Out of Stock
De Bunka is een universeel en vroeger net zoān populair Japans keukenmes als de Santoku. Met zijn brede lemmet is het Bunka-koksmes geschikt voor het snijden van groenten, terwijl het driehoekige puntgedeelte vooral handig is bij het snijden van vis en vlees.
Het belangrijkste verschil tussen de Santoku en de Bunka ligt in de vorm van de punt van het blad, waarbij de Bunka een āclippointā heeft in plaats van een gebogen sikkelvormige punt. Afgezien van dit kleine verschil, deelt de Bunka dezelfde voordelen als de Santoku.
VG-10 is een taai roestvast staal dat geproduceerd wordt door Takefu special steel company In Japan. Het staal heeft een uitstekend scherpte behoud en is verrassend eenvoudig te slijpen.
VG-10 behoort tot een groep staalsoorten die “Cobalt Steels” wordt genoemd, maar het bevat ook vanadium, dat de sterkte, taaiheid en het scherpte behoud verbetert.