- Deze messen zijn gemaakt van uitzonderlijk gehard staal. Eén gouden regel: als je er zelf niet in zou bijten met je tanden, snij het dan ook niet met dit mes. Hard voedsel kan het mes ernstig beschadigen. Snij dus geen pitten, botten, schelpen, harde kazen, bevroren voedsel,… met dit koksmes.
- Je snijplank kan de grootste boosdoener zijn voor het bot maken van je koksmes. Gebruik daarom bij voorkeur een kopshouten snijplank die het meest geschikt is voor je mes. Kunststof kan ook, maar zeker geen glas of graniet. Snijden doe je het best met voor- en achterwaartse en geen zijwaartse bewegingen. Door met de snijrand zijdelings te schrapen, wordt de snede snel bot of zelfs beschadigd.
- Tip: als je voedsel op je snijplank bij elkaar wenst te schrapen of verplaatsen, gebruik dan een schraper of de rugzijde van je mes. Draai of wrik niet met de snijrand van je koksmes. Als je goed luistert dan merk je het vanzelf: als je de rand van je koksmes een krakend geluid hoort maken op de snijplank, verander dan wat je doet.
L’Artigiano di Scarperia Rustic steakmes in olijfhout (6 stuks)
€324,0 incl. btw
In Stock
Categorieën: Koksmessen, L'Artigiano di Scarperia
Tag: Steakmes
- Was je messen steeds met de hand af. Gebruik hiervoor een normaal afwasmiddel en spoel vervolgens met warm water. Droog je keukenmes onmiddellijk met een handdoek. Vaatwassers zijn erg slecht voor koksmessen!
- Houten heften (handvatten) van koksmessen gaan na verloop van tijd uitdrogen door de blootstelling aan water. Behandel ze eenvoudig met wat voedselveilige minerale olie of bijenwas.
- Een keramisch aanzetstaal is de beste keuze vanwege zijn veelzijdigheid, geschikt voor zowel zachte als harde staalsoorten. Het herstelt niet alleen de snede naar zijn oorspronkelijke staat, maar slijpt ook minutieus zonder schade toe te brengen aan het mes. Dit zorgt voor behoud van scherpte en verlengt de levensduur van je messen. Bovendien is keramiek duurzaam en bestand tegen roest, waardoor het een betrouwbare optie is voor langdurig gebruik
Alessandro Conti en Fabio Gasparrini houden in hun atelier de oude kunst levend bij het maken van messen en gereedschappen. De zorgvuldige aandacht voor detail, het gebruik van geselecteerde materialen van de hoogste kwaliteit samen met het vakmanschap leiden tot het creëren van unieke en onherhaalbare objecten.
L’ARTIGIANO SCARPERIA belichaamt de Italiaanse stijl die zich onderscheidt door kwaliteit, innovatie, creativiteit en voor de perfecte combinatie van traditie en moderniteit.
- Tafelmessen – ook wel steakmessen genoemd – worden gebruikt om vlees te snijden op het bord. De beste tafelmessen hebben een gladde snede. Hierdoor snij je het vlees zonder de vezel los te trekken, waardoor het vlees malser en sappiger blijft. Tafelmessen met kartel zijn simpeler in onderhoud maar de snede door de kartel komt de smaak niet ten goede.
- Het onderhoud van tafelmessen is eenvoudig: was ze af met de hand in een mild sopje, droog ze meteen goed alvorens ze weg te bergen (in hun houten koffertje).
- Zet de lemmets af en toe aan met een aanzetstaal of keramische slijpstaaf. Bij regelmatig onderhoud zal naslijpen niet snel nodig zijn, maar mocht het dan toch nodig zijn, breng ze dan even bij ons binnen.
Materiaal | AISI 420 staal |
---|---|
Vorm | lemmetlengte: 110 mm |