- Deze messen zijn gemaakt van uitzonderlijk gehard staal. EĆ©n gouden regel: als je er zelf niet in zou bijten met je tanden, snij het dan ook niet met dit mes. Hard voedsel kan het mes ernstig beschadigen. Snij dus geen pitten, botten, schelpen, harde kazen, bevroren voedsel,… met dit koksmes.
- Je snijplank kan de grootste boosdoener zijn voor het bot maken van je koksmes. Gebruik daarom bij voorkeur een kopshouten snijplank die het meest geschikt is voor je mes. Kunststof kan ook, maar zeker geen glas of graniet. Snijden doe je het best met voor- en achterwaartse en geen zijwaartse bewegingen. Door met de snijrand zijdelings te schrapen, wordt de snede snel bot of zelfs beschadigd.
- Tip: als je voedsel op je snijplank bij elkaar wenst te schrapen of verplaatsen, gebruik dan een schraper of de rugzijde van je mes. Draai of wrik niet met de snijrand van je koksmes. Als je goed luistert dan merk je het vanzelf: als je de rand van je koksmes een krakend geluid hoort maken op de snijplank, verander dan wat je doet.
Chef & Knife Ozaki steakmessen (4 stuks)
€880,0 incl. btw
In Stock
Categorie: Koksmessen
Tag: Steakmes
Een steakmes is onmisbaar voor de echte vleesliefhebber. De Ozaki steakmessen die per set van 4 worden verkocht, zijn exclusief ontworpen door en voor Chef & Knife.
Met een steakmes snij je gemakkelijk door een steak, een cote Ć l’os of ander stuk vlees zonder het vlees kapot te scheuren zoals dat wel eens gebeurd met een ordinair mes.
Het oog wil ook wat, daarom dat we heel veel aandacht hebben besteed aan de design van dit tafemes die je als horecazaak ook kan leasen.
Met dit prachtig Ozaki steakmes maak je ongetwijfeld indruk op je gasten; thuis, in je steakhouse, brasserie of restaurant.