Vlaamse stoverij van kalkoen met bruin bier
Met de quote "Less is More" zetten we hier echt wel een winnaar op tafel. Gebruik Belgisch bier: Piedboeuf
Equipment
- 1 stoofpot
- 1 kleefpan of ijzeren pan
Ingrediënten
Instructies
- Wrijf het vlees in met zout en laat minstens 45 minuten rusten op een rooster.
- Verhit de olie in de pan en kleur hierin de kalkoennootjes.
- Kruid het vlees met zwarte peper.
- Haal het vlees uit de pan en houdt het warm.
- Verwijder de olie uit de pan en smelt er het klontje boter in.
- Stoof hierin de 2 fijngesneden uien.
- Voeg een beetje bier toe en roer de aanbaksels los.
- Meng de gestoofde ui, de jus en het vlees met de bloem in een stoofpot.
- Verwarm de rest van het bier en los er het bouillonblokje in op.
- Voeg het bier met het kruidentuiltje erbij en breng de stoverij aan de kook.
- Smeer de snede brood in met mosterd en leg die er bovenop.
- Zet het deksel op de stoofpot en gaar alles in ca. 90 minuten in de oven op 150°C.
- Haal het deksel van de stoofpot en laat de stoverij nog minstens 30 minuten inkoken tot sausdikte.
- Breng indien nodig verder op smaak met peper en zout.
- Serveer met gekookte aardappelen of frietjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!