Shotgun Shells
Een klassieker onder de BBQ-gerechten die je Ʃcht een keer moet maken. Het krokant korstje, de sappige vulling en die onweerstaanbare BBQ-touch maken ze tot een echte smaakbom!
Equipment
- 1 Kamado
- 1 spuitzak
Ingrediƫnten
- 500 gram varkensgehakt
- 25 gram gemalen cheddarkaas
- 25 gram grana padano-kaas
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel augurken
- 1 theelepel sriracha
- 125 gram cannelloni
- 250 gram gerookt ontbijtspek
- 2 eetlepels Blues hog original laksaus
Instructies
- Kook de cannelloni gedurende maximaal 2 minuten (optioneel)
- Snij de augurken en kappertjes fijn.
- Meng alles samen in een grote kom en voeg de sriracha toe.
- Voeg het mengsel toe in de spuitzak en spuit vervolgens de cannelloni's volledig vol.
- Omwikkel de cannelloni's met spek zodat de zijkanten ook gesloten zijn.
- Verwarm de kamado met hitteschild tot 120°C.
- Laat de Shotgun Shells garen gedurende 40 minuten.
- Lak ze af met Blues Hog-saus en laat nog enkele minuten karameliseren.
- Indien gewenst kan je de Shotgun Shells afwerken met een klassieke bechamelsaus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!