Libanese kippenvleugels op de kamado
Gerookte Libanese kippenvleugels met romige tahinidressing
Ingrediënten
- 1 kg kippenvleugels
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 4 eetlepels tahini
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepel za'atar
- 1 eetlepel lookpoeder
- 1 eetlepel komijn
- 1/2 eetlepel cayennepeper
- 1 eetlepel peper
- 1 eetlepel zout
- 1 eetlepel granaatappelpitten (facultatief)
- 1 Libanees brood
Instructies
- Vul de kamado met Marabu houtskool en enkele BBQ Flavour Chunks Acacia.
- Warm de kamado op tot 120°C met deflector.
- Marineer de kippenvleugels met de za'atar en de helft van de komijn, de helft van de knoflookpoeder, de helft van de cayennepeper, de peper, het zout en de olijfolie.
- Rook de kippenvleugels op 120°C tot een kerntemperatuur van 75°C.
- Verwijder de kippenvleugels en deflector van de kamado en laat de temperatuur oplopen tot 220 ºC.
- Gril af op 200°C tot knapperig en goudbruin.
- Mix de tahini met de Griekse yoghurt, de honing, het citroensap, het knoflookpoeder en de rest van de specerijen en een snuifje zout tot een gladde dressing.
- Strooi wat granaatappelpitten over de kippelvleugels en serveer met de dressing en plat Libanees brood.
Notities
De keuken van het Midden-Oosten is met zijn intense geuren en kleuren een feestje voor je smaakpapillen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!