Libanese kippenvleugels op de kamado

Libanese kippenvleugels chef and knife belgium kookwinkel recepten barbecue bbq kamado

 

Libanese kippenvleugels chef and knife belgium kookwinkel recepten barbecue bbq kamado

Libanese kippenvleugels op de kamado

Stijn Vermeulen
Gerookte Libanese kippenvleugels met romige tahinidressing
No ratings yet
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg kippenvleugels
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 4 eetlepels tahini
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepel za'atar
  • 1 eetlepel lookpoeder
  • 1 eetlepel komijn
  • 1/2 eetlepel cayennepeper
  • 1 eetlepel peper
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel granaatappelpitten (facultatief)
  • 1 Libanees brood

Instructies
 

  • Vul de kamado met Marabu houtskool en enkele BBQ Flavour Chunks Acacia.
  • Warm de kamado op tot 120°C met deflector.
  • Marineer de kippenvleugels met de za'atar en de helft van de komijn, de helft van de knoflookpoeder, de helft van de cayennepeper, de peper, het zout en de olijfolie.
  • Rook de kippenvleugels op 120°C tot een kerntemperatuur van 75°C.
  • Verwijder de kippenvleugels en deflector van de kamado en laat de temperatuur oplopen tot 220 ºC.
  • Gril af op 200°C tot knapperig en goudbruin.
  • Mix de tahini met de Griekse yoghurt, de honing, het citroensap, het knoflookpoeder en de rest van de specerijen en een snuifje zout tot een gladde dressing.
  • Strooi wat granaatappelpitten over de kippelvleugels en serveer met de dressing en plat Libanees brood.

Notities

De keuken van het Midden-Oosten is met zijn intense geuren en kleuren een feestje voor je smaakpapillen. 
 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.