Platbrood op de kamado
Serveer het platbrood warm en geniet ervan met je favoriete dips of als bijgerecht bij bijvoorbeeld de Libanese kippenvleugels.
Equipment
- 1 Kamado
Ingrediënten
- 8 eetlepels Griekse yoghurt
- 4 eetlepels water (37°C)
- 500 gram bloem
- 3 gram bakpoeder
- 1 eetlepel zout
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel oregano
- 2 eetlepels bladperterselie
Instructies
- Vul de kamado met Marabu houtskool.
- Warm de kamado op tot 200°C.
- Meng in een kom de Griekse yoghurt met het water.
- Voeg geleidelijk de gezeefde bloem toe en meng goed.
- Voeg de bakpoeder en het zout toe en kneed tot een vast deeg.
- Voeg bij beetje de olijfolie toe en kneed het deeg opnieuw tot het glad en elastisch is.
- Voeg de gehakte oregano en bladpeterselie toe en kneed het er gelijkmatig doorheen.
- Dek het deeg af en laat het 30 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in kleine balletjes.
- Rol elk balletje uit tot een dunne cirkel.
- Maak gebruik van een gietijzeren rooster en grill indirect op 200°C. Zorg dat je gietijzeren rooster proper en ingevet is.
- Strijk elke platbroodcirkel vooraf in met een beetje neutrale olie voor warm gebruik zodat je een mooie karamellisatie krijgt.
- Bak elke platbroodcirkel aan beide kanten tot ze goudbruine grillstrepen vertonen en licht knapperig zijn.
Notities
Serveer het platbrood warm en geniet ervan met je favoriete dips of als bijgerecht bij bijvoorbeeld de Libanese kippenvleugels.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!