Beef Wellington
De klassieker onder de klassiekers in een nieuw jasje met pannenkoek en parmaham
Ingrediënten
- 500 gram dunne lende
- 10 gram mosterd
- 1 rol bladerdeeg
- 1 scheutje portwijn
- 1 pakje parmaham
Voor de duxelles
- 2 tenen look
- 2 eieren (eiwit)
- 3 takken dragon
- 1 takje tijm
- 2 sjalotten
- 350 gram portobello paddenstoelen
Voor de pannenkoek
- 20 gram bieslook
- 125 gram melk
- 50 gram bloem
- 1 ei
- boter
Instructies
De dunne lende voorbereiden
- Kruid het vlees met peper en zout en laat geruime tijd uit de frigo om op kamertemperatuur te komen.
- Schroei het vlees kort in een pan met een klontje boter.
- Bevochtig nu je werkbank met een nat doekje en rol hier een groot vel plasticfolie op uit.
- Rol het vlees in de plasticfolie strak en leg in de koeling voor een uurtje.
De pannenkoek bereiden
- Meng het ei, de melk en de bloem samen met de fijngesneden bieslook.
- Smelt een klontje boter en bak nu de dunne pannenkoeken.
De duxelles bereiden
- Doe een klontje boter in de braadpan van het vlees en zet op een middelmatig vuur.
- Bak eerst de sjalotten met een snuifje zout (om te laten zweten) en voeg vervolgens de look toe.
- Eenmaal de sjalotten glazig zijn, voeg je de paddenstoelen toe.
- Stoof de paddenstoelen een tiental minuten aan om zoveel mogelijk vocht eruit te krijgen.
- Voeg de dragon, tijm, peper en zout toe.
- Meng hieronder 2 eiwitten.
- Laat rusten in de koeling.
Opbouw
- Snij de pannenkoeken bij zodat je dezelfde breedte hebt als het vlees.
- Bedek de pannenkoek met enkele plakjes parmaham.
- Spreid hierop de duxelles.
- Leg het vlees erop en rol het geheel strak. Zorg ervoor dat je geen dubbele lagen hebt. Eenmaal het vlees volledig is ingepakt, snij je het overtollige weg.
- Rol het geheel zeer strak in een vel bladerdeeg.
- Vul eventuele gaatjes op met de overschotten van het bladerdeeg. Je kan hier ook versieringen mee maken.
- Borstel nu 2 eigelen op de bladerdeeg en bak 25 minuten op 210°C in de oven op een vel bakpapier en bakplaat. (Kerntemperatuur 35-40°C)
- Laat 10 minuten rusten alvorens aan te snijden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!