Spitskoolsoep met pikante chorizo
De zachte smaak van de spitskool en de kokosmelk in combinatie met de vurige olijfolie en pikante chorizo maken van dit soepje één van onze favorieten die we ook in een glaasje als tapas serveren. Succes gegarandeerd!
Equipment
- 1 kleefpan
Ingrediënten
- 1 spitskool
- 2 uien
- 1 blik kokosmelk
- 150 gram chorizo
- 2 blokjes groentenbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel currypoeder
- 1 liter water
Instructies
- Snij de 2 uien in grove stukken en mix die 5 sec/snelheid 5.2. Spatel naar beneden, voeg de 2 eetlepels olijfolie toe en stoof aan 4 min/100°/snelheid 1.3. Voeg de in grove stukken gesneden spitskool toe en mix 5 sec/snelheid 54. Doe 1 liter water, de 2 blokjes groentenbouillon en 1 eetlepel currypoeder in de mengbeker van de Thermomix en kook 25 min/100°/snelheid 1.5. Bak de fijngesneden 150 gram chorizo in een kleefpan krokant. Blus het aanbaksel met water en roer los.6. Voeg als laatste de kokosmelk en de aanbaksels van de chorizo toe en mix de soep glad op 2 min/snelheid 10.7. Serveer de soep met een krokantje van chorizo zoals op de foto
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!