Moink balls
Deze goddelijke balletjes zijn een BBQ-klassieker. Gehaktballetjes omwikkeld met spek, gerookt en daarna gelakt met BBQ-saus. Een stukje hemel op je bord!
Equipment
- Kamado barbecue of smoker
Ingrediënten
- 750 gram rundsgehakt
- 40 gram Granda padano
- 2 fijngesneden sjalotten
- 1 ei
- 60 gram panko of standaard paneermeel
- 1 eetlepel gedroogde salie of oregano
- 1 eetlepel verse peterselie fijngesneden
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel melk indien nodig
- 30 sneetjes gerookt fijn ontbijtspek
- 50 gram blok chedder kaas
- 3 eetlepels Blues Hog Champions Blend Sauce
Instructies
- Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en weeg ongeveer 60 gram af voor 1 balletje. Duw in het midden een blokje chedder kaas.
- Leg twee plakjes ontbijtspek in de vorm van een kruis en leg het balletje in het midden. Sluit nu het spek zodat je een mooie ronde vorm verkrijgt en druk goed aan. Een cocktailprikkertje is hier niet nodig aangezien het gehakt en spek genoeg kleven. Zet je MOINK Balls een half uur in de koelkast om op te stijven.
- Warm de kamado tot 120°C met deflector.
- Wanneer de barbecue mooi op temperatuur is mag je de balletjes indirect garen tot een kerntemperatuur van 60°C.
- Werk af met Blues Hog Champions Blend Sauce.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!