Kimchi

Kimchi kookwinkel chef & knife recepten

 

Kimchi kookwinkel chef & knife recepten

Kimchi

Niall Gaffney
Gefermenteerde kool die traditioneel gegeten wordt als bijgerecht naast gekookte rijst of bimbimbap
No ratings yet
Voorbereidingstijd 30 minuten
Porties 12 personen

Equipment

Ingrediënten
  

  • 1 Chinese kool
  • 2 tenen look
  • 10 gram gember
  • 5 lenteui
  • 50 gram uien
  • 2 chili's
  • 1 appel
  • 2 eetlepels agavesiroop
  • 2 eetlepels sojasaus

Instructies
 

  • Weeg alle ingrediënten samen en voeg er 2,5% zout aan toe.
  • Snij de Chinese kool in grote stukken, mix die met het zout en laat 1 uur rusten in de frigo.
  • Het sap van de Chinese kool dat vrijgekomen is door het zout hou je aan de kant.
  • Mix alle andere ingrediënten in de Thermomix.
  • Meng met de Chinese kool.
  • Verdeel in een weckpot of vacuumzak.
  • Voeg er het sap van de Chinese kool bij en laat fermenteren gedurende 3 à 6 weken.

Notities

Traditioneel wordt kimchi gegeten als bijgerecht naast bijvoorbeeld gekookte rijst of bimbimbap, maar het wordt ook wel gebruikt in stoofschotels, soepen en omeletten. Als je een restje rijst over hebt, dan bak je die makkelijk om met wat kimchi en een eitje. Of probeer het eens op een broodje hamburger, een tosti of door een salade. Het kan allemaal!
 
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.