Kimchi
Gefermenteerde kool die traditioneel gegeten wordt als bijgerecht naast gekookte rijst of bimbimbap
Equipment
- 1 Weckpot
Ingrediënten
- 1 Chinese kool
- 2 tenen look
- 10 gram gember
- 5 lenteui
- 50 gram uien
- 2 chili's
- 1 appel
- 2 eetlepels agavesiroop
- 2 eetlepels sojasaus
Instructies
- Weeg alle ingrediënten samen en voeg er 2,5% zout aan toe.
- Snij de Chinese kool in grote stukken, mix die met het zout en laat 1 uur rusten in de frigo.
- Het sap van de Chinese kool dat vrijgekomen is door het zout hou je aan de kant.
- Mix alle andere ingrediënten in de Thermomix.
- Meng met de Chinese kool.
- Verdeel in een weckpot of vacuumzak.
- Voeg er het sap van de Chinese kool bij en laat fermenteren gedurende 3 à 6 weken.
Notities
Traditioneel wordt kimchi gegeten als bijgerecht naast bijvoorbeeld gekookte rijst of bimbimbap, maar het wordt ook wel gebruikt in stoofschotels, soepen en omeletten. Als je een restje rijst over hebt, dan bak je die makkelijk om met wat kimchi en een eitje. Of probeer het eens op een broodje hamburger, een tosti of door een salade. Het kan allemaal!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!