Hasselback
Hasselbacken is een snijtechniek waarbij inkepingen gemaakt worden in een aardappel om extra smaak te kunnen toevoegen.
Ingrediënten
- 8 vastkokende aardappelen
- 1,5 eetlepels Aromat van Knorr (gedroogde groentenbouillon)
Instructies
- Verwarm de oven op 180°C.
- Snij de aardappels in met een scherp mesje. Probeer de schijfjes zo dun mogelijk te maken, zonder helemaal tot de onderkant door te snijden.
- Neem een ovenschotel en plaats hierin de aardappelen.
- Voeg een goede scheut olie toe met een hoog rookpunt.
- Tip: boter zal verbranden vanaf 150°C.
- Kruid de aardappelen met de Knorr-kruiden.
- Bedruip om de 10 minuten de gekruide olie met een borsteltje over de aardappelen voor extra smaak.
- De aardappels zijn klaar wanneer de bovenkant goudbruin en knapperig is, terwijl de binnenkant zacht.
Notities
Hasselbacken is een snijtechniek waarbij inkepingen gemaakt worden in een aardappel. Een beetje alsof je plakjes afsnijdt, maar dan nét niet tot de bodem. De aardappel blijft zo in z'n geheel, maar de oppervlakte om smaak toe te voegen wordt vergroot door de extra inkepingen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!