Hasselback

Hasselback

 

Hasselback

Hasselback

Hasselbacken is een snijtechniek waarbij inkepingen gemaakt worden in een aardappel om extra smaak te kunnen toevoegen.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 vastkokende aardappelen
  • 1,5 eetlepels Aromat van Knorr (gedroogde groentenbouillon)

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Snij de aardappels in met een scherp mesje. Probeer de schijfjes zo dun mogelijk te maken, zonder helemaal tot de onderkant door te snijden.
  • Neem een ovenschotel en plaats hierin de aardappelen.
  • Voeg een goede scheut olie toe met een hoog rookpunt.
  • Tip: boter zal verbranden vanaf 150°C.
  • Kruid de aardappelen met de Knorr-kruiden.
  • Bedruip om de 10 minuten de gekruide olie met een borsteltje over de aardappelen voor extra smaak.
  • De aardappels zijn klaar wanneer de bovenkant goudbruin en knapperig is, terwijl de binnenkant zacht.

Notities

Hasselbacken is een snijtechniek waarbij inkepingen gemaakt worden in een aardappel. Een beetje alsof je plakjes afsnijdt, maar dan nét niet tot de bodem. De aardappel blijft zo in z'n geheel, maar de oppervlakte om smaak toe te voegen wordt vergroot door de extra inkepingen.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.