Gamba’s met kerstomaatjes en marinade van Noilly Prat

 

Gamba's met kerstomaatjes en marinade van Noilly Prat

De marinade van de Noilly Prat geeft een frisse, kruidige toets die perfect samengaat met de zoete smaak van de gamba’s en tomaat. Licht, verfijnd en ideaal als starter.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Porties 4 personen

Equipment

  • 1 barbecue

Ingrediënten
  

  • 250 gram gamba's
  • 2 tenen look
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 6 eetlepels olie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 3 eetlepels Noilly Prat
  • 3 eetlepels peterselie
  • 0,5 rode peper
  • 4 kerstomaten

Instructies
 

  • Hak de sjalot heem fijn en fruit deze aan tot die glazig is.
  • Voeg de knoflook, rode peper en de witte wijnazijn toe.
  • Voeg de Noilly Prat toe en de fijngesneden peterselie.
  • Laat alles afkoelen.
  • Pel de gamba's maar laat de kop eraan (smaakbom).
  • Laat de gamba's enkele uren marineren.
  • Snij de kerstomaten in 4.
  • Gaar kort op de kamado.
  • Verwarm matig de stukjes tomaat in de marinade.
  • Dresseer de gamba's en nappeer met de marinade zoals op de foto.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.