Gamba's met kerstomaatjes en marinade van Noilly Prat
De marinade van de Noilly Prat geeft een frisse, kruidige toets die perfect samengaat met de zoete smaak van de gamba’s en tomaat. Licht, verfijnd en ideaal als starter.
Equipment
- 1 barbecue
Ingrediënten
- 250 gram gamba's
- 2 tenen look
- 1 sjalot, fijngesneden
- 6 eetlepels olie
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 3 eetlepels Noilly Prat
- 3 eetlepels peterselie
- 0,5 rode peper
- 4 kerstomaten
Instructies
- Hak de sjalot heem fijn en fruit deze aan tot die glazig is.
- Voeg de knoflook, rode peper en de witte wijnazijn toe.
- Voeg de Noilly Prat toe en de fijngesneden peterselie.
- Laat alles afkoelen.
- Pel de gamba's maar laat de kop eraan (smaakbom).
- Laat de gamba's enkele uren marineren.
- Snij de kerstomaten in 4.
- Gaar kort op de kamado.
- Verwarm matig de stukjes tomaat in de marinade.
- Dresseer de gamba's en nappeer met de marinade zoals op de foto.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!