Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gamba's met kerstomaatjes en marinade van Noilly Prat
De marinade van de Noilly Prat geeft een frisse, kruidige toets die perfect samengaat met de zoete smaak van de gamba’s en tomaat. Licht, verfijnd en ideaal als starter.
No ratings yet
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd
8
minuten
min
Porties
4
personen
Equipment
1 barbecue
Ingrediënten
1x
2x
3x
250
gram
gamba's
2
tenen
look
1
sjalot, fijngesneden
6
eetlepels
olie
2
eetlepels
witte wijnazijn
3
eetlepels
Noilly Prat
3
eetlepels
peterselie
0,5
rode peper
4
kerstomaten
Instructies
Hak de sjalot heem fijn en fruit deze aan tot die glazig is.
Voeg de knoflook, rode peper en de witte wijnazijn toe.
Voeg de Noilly Prat toe en de fijngesneden peterselie.
Laat alles afkoelen.
Pel de gamba's maar laat de kop eraan (smaakbom).
Laat de gamba's enkele uren marineren.
Snij de kerstomaten in 4.
Gaar kort op de kamado.
Verwarm matig de stukjes tomaat in de marinade.
Dresseer de gamba's en nappeer met de marinade zoals op de foto.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!