Dumplings met gehakt
Haal het Verre Oosten bij je in huis met deze pittige dumplings gevuld met gehakt
Equipment
- 1 Pan
Ingrediënten
Voor de deeg
- 260 gram gezeefde tarwebloem
- 14 cl water
- 1 snuifje zout
Voor de vulling
- 500 gram varkensgehakt
- 1/2 bussel lente-ui (fijngesneden)
- 2 stronken little gem-sla (fijngesneden)
- 2 tenen verse look
- 2 theelepels sojasaus
- 3 gram sesamolie
Om de dumplings te bakken
- scheut olie
Instructies
Maak de deeg
- Meng de gezeefde bloem met het zout.
- Kook het water en meng met de bloem tot een gladde elastische deeg.
- Heb je een Thermomix ter beschikking dan kan je het water koken in de beker en vervolgens de gezeefde bloem met het snuifje zout toevoegen en 4 min / snelheid 1, linksdraaiend te kneden tot een gladde deeg.
- Laat het deeg 30 minuten rusten onder plastic folie.
Maak de vulling
- Meng het gehakt met de lente-ui, look, sesamolie, sojasaus en de fijn gesneden little gem-sla goed door elkaar.
Maak de dumplings
- Snij het deeg in 4 gelijke stukken en hou ze onder de plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.
- Rol één stuk uit met de pastamachine op de fijnste stand.
- Steek rondjes uit met behulp van een uitsteker met een diameter van 9 cm.
- Vul de dumpling vellen en vouw dicht.
- Doe nu hetzelfde met de drie andere stukken.
Gaar de dumplings
- Bak de dumpling vellen krokant in de pan.
- Voeg een scheutje water toe en dek af met een deksel om de dumplings verder te laten garen.
Serveer de dumplings
- Serveer de dumplings goed heet met een pikante dipsaus.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!