Kabeljauw met peterselie-dillesaus
Een visgerecht met kabeljauw en verse kruiden klaargemaakt in de Thermomix waarmee je iedereen tot verstomming slaat.
Equipment
- 1 Frituur
Ingrediënten
- 650 gram kabeljauw
- 1 courgette
- 20 gram verse dille
- 100 gram boter
- 2 eetlepels kappertjes
- 60 gram verse krulpeterselie
- 1 blokje groentenbouillon
- 100 gram sushi azijn
- 100 gram witte wijn azijn
- 25 gram mirin
- 1 eetlepel venkelzaad
- 1/2 limoensap
- 300 ml water
Instructies
- Voor de saus voegen we 300 ml water toe in de Thermomix beker en kook 4 min/100°/snelheid 1.
- Voeg de grof gesneden peterselie, dille en de groenten bouillon toe en mix 1 min/snelheid 10.
- Zeef de saus en hou aan de kant voor later
- Voor de pekel voegen we sushi azijn, witte wijn azijn, mirin, venkelzaad en limoensap aan de kook. Zet het vuur af en laat de fijngesneden courgette voor 15 min trekken.
- Haal de courgette uit de pekel, dek af en zet aan de kant voor later.
- Breng beide zijden van de verse kabeljauwfilets op smaak met zout en zwarte peper.
- Zet de Varoma-tray in de Varoma-schaal, sluit met het Varoma deksel en stoom 25 min/Varoma/snelheid 1. De tijd is afhankelijk van het stukje vis.
- Laat de kappertjes uitlekken. Frituur ze op 180°C tot ze stoppen met pruttelen. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Monteer nog even de saus op met boter.
- Dresseer zoals op de foto: eerst de vis, saus, courgette en tenslotte de gefrituurde kappertjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!