Voor de saus voegen we 300 ml water toe in de Thermomix beker en kook 4 min/100°/snelheid 1.
Voeg de grof gesneden peterselie, dille en de groenten bouillon toe en mix 1 min/snelheid 10.
Zeef de saus en hou aan de kant voor later
Voor de pekel voegen we sushi azijn, witte wijn azijn, mirin, venkelzaad en limoensap aan de kook. Zet het vuur af en laat de fijngesneden courgette voor 15 min trekken.
Haal de courgette uit de pekel, dek af en zet aan de kant voor later.
Breng beide zijden van de verse kabeljauwfilets op smaak met zout en zwarte peper.
Zet de Varoma-tray in de Varoma-schaal, sluit met het Varoma deksel en stoom 25 min/Varoma/snelheid 1. De tijd is afhankelijk van het stukje vis.
Laat de kappertjes uitlekken. Frituur ze op 180°C tot ze stoppen met pruttelen. Laat uitlekken op keukenpapier.
Monteer nog even de saus op met boter.
Dresseer zoals op de foto: eerst de vis, saus, courgette en tenslotte de gefrituurde kappertjes.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!