Frisse wortelpuree met roodbaars

Frisse wortelpuree met roodbaars Thermomix chef and knife belgium kookwinkel recepten

 

Frisse wortelpuree met roodbaars Thermomix chef and knife belgium kookwinkel recepten

Roodbaars met frisse wortelpuree uit de Thermomix

Brecht Loterman
Een heerlijk stukje vis met lekker veel groenten bereid in de Thermomix
No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram roodbaars
  • 4 wortelen
  • 1 ui
  • 1/2 citroen
  • 25 cl groentenbouillon
  • 60 gram rode linzen
  • 10 gram amandelschilfers
  • klontje boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Blues Hog All In Seasoning
  • peper en zout
  • 250 gram jonge spinazie

Instructies
 

  • Snij 1 ui in grove stukken en mix die 5 seconden op snelheid 5.
  • Spatel naar beneden, voeg de 2 eetlepels olijfolie toe en stoof aan 4 minuten op 100° en snelheid 1.
  • Snij de 4 wortelen in grove stukken en voeg ze toe bij de ui. Mix 5 seconden op snelheid 5.
  • Voeg de 25 cl groentenbouillon en 60 gram rode linzen toe en kook 20 minuten op 100° en snelheid 1.
  • Breng op smaak metpeper en zout, het sap van 1/2 citroen en mix 5 seconden op snelheid 5.
  • Rooster de 10 gram amandelschilferskort in de antikleefpan.
  • Kruid de 400 gram roodbaars met 1 eetlepel Blues Hog All In Seasoning en bak in een klontje boter in een antikleefpan goudbruin.
  • Verwijder de boter en laat de 250 gram jonge spinazie slinken.
  • Dresseer naar hartelust op een mooi bord.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.