Roodbaars met frisse wortelpuree uit de Thermomix
Een heerlijk stukje vis met lekker veel groenten bereid in de Thermomix
Equipment
Ingrediënten
- 400 gram roodbaars
- 4 wortelen
- 1 ui
- 1/2 citroen
- 25 cl groentenbouillon
- 60 gram rode linzen
- 10 gram amandelschilfers
- klontje boter
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel Blues Hog All In Seasoning
- peper en zout
- 250 gram jonge spinazie
Instructies
- Snij 1 ui in grove stukken en mix die 5 seconden op snelheid 5.
- Spatel naar beneden, voeg de 2 eetlepels olijfolie toe en stoof aan 4 minuten op 100° en snelheid 1.
- Snij de 4 wortelen in grove stukken en voeg ze toe bij de ui. Mix 5 seconden op snelheid 5.
- Voeg de 25 cl groentenbouillon en 60 gram rode linzen toe en kook 20 minuten op 100° en snelheid 1.
- Breng op smaak metpeper en zout, het sap van 1/2 citroen en mix 5 seconden op snelheid 5.
- Rooster de 10 gram amandelschilferskort in de antikleefpan.
- Kruid de 400 gram roodbaars met 1 eetlepel Blues Hog All In Seasoning en bak in een klontje boter in een antikleefpan goudbruin.
- Verwijder de boter en laat de 250 gram jonge spinazie slinken.
- Dresseer naar hartelust op een mooi bord.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!