Amuse van eend met sinaasappelsabayon

Eend met sinaasappel sabayon chef and knife belgium kookwinkel recepten barbecue bbq kamado

 

Eend met sinaasappel sabayon chef and knife belgium kookwinkel recepten barbecue bbq kamado

Amuse van eend met sinaasappelsabayon

Stijn Vermeulen
Een perfect begin van je diner. Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 40 minuten
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 3 eendenborstfilets
  • 4 eierdooiers
  • 50 gram suiker
  • 125 ml sinaasappelsap
  • 60 ml Grand-Manier

Instructies
 

  • Vul de kamado met Marabu houtskool en enkele BBQ Flavour Chunks Acacia.
  • Warm de kamado op tot 120°C met deflector.
  • Snij de eendenborst op de vetkant kruislings in.
  • Kruid de vleeskant met peper en zout.
  • Gaar de eendenborst tot een kerntemperatuur van 45 ºC .
  • Verwijder de eendenborst en deflector van de kamado en laat de temperatuur oplopen tot 220 ºC.
  • Gril de eendenborst aan beide zijden 2 minuten.
  • Laat de eendenborst 5 minuten rusten voor je die aansnijdt.
  • Plaats de vlinder in de mengbeker van de Thermomix.
  • Voeg de eierdooiers, suiker, Grand-Manier en het sinaasappelsap toe en mix 5 minuten op 70° en snelheid 3.
  • Snij de eendenborst en nappeer met de sabayon.

Notities

Hoewel eendenborst dezelfde vorm heeft als kipfilet, zijn de structuur, smaak en kleur totaal anders. Eend heeft net als de gans rood vlees met een heerlijke volle smaak wanneer je het tijdens het bakken in de kern nog rosé houdt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

5 from 1 vote (1 rating without comment)