Amuse van eend met sinaasappelsabayon
Een perfect begin van je diner. Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.
Ingrediënten
- 3 eendenborstfilets
- 4 eierdooiers
- 50 gram suiker
- 125 ml sinaasappelsap
- 60 ml Grand-Manier
Instructies
- Vul de kamado met Marabu houtskool en enkele BBQ Flavour Chunks Acacia.
- Warm de kamado op tot 120°C met deflector.
- Kruid de vleeskant met peper en zout.
- Gaar de eendenborst tot een kerntemperatuur van 45 ºC .
- Verwijder de eendenborst en deflector van de kamado en laat de temperatuur oplopen tot 220 ºC.
- Gril de eendenborst aan beide zijden 2 minuten.
- Laat de eendenborst 5 minuten rusten voor je die aansnijdt.
- Plaats de vlinder in de mengbeker van de Thermomix.
- Voeg de eierdooiers, suiker, Grand-Manier en het sinaasappelsap toe en mix 5 minuten op 70° en snelheid 3.
- Snij de eendenborst en nappeer met de sabayon.
Notities
Hoewel eendenborst dezelfde vorm heeft als kipfilet, zijn de structuur, smaak en kleur totaal anders. Eend heeft net als de gans rood vlees met een heerlijke volle smaak wanneer je het tijdens het bakken in de kern nog rosé houdt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!