Pasta alla puttanesca
Pasta alla Puttanesca is het ideale gerecht wanneer je amper iets in huis hebt. Met eenvoudige ingrediënten als tomaten, olijven, ansjovis en kappertjes creëer je snel een smaakvolle maaltijd. Wij geven het een verrassende twist door de toevoeging van sriracha, die een extra laag van complexiteit en pit aan dit klassieke gerecht toevoegt.
Ingrediënten
- 2 tenen look
- 10 ansjovisfilets in olie
- 300 gram ontpitte zwarte olijven uit blik
- 3 eetlepels kappertjes
- 400 gram tomaten uit blik (Elvea)
- 400 gram pasta naar wens
- 1 snuifje peper
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel sriracha original
- 40 gram geraspte of schilfers Grana Padano-kaas
Instructies
- Kook de pasta volgens de verpakking.
- Laat in wat olie de ansjovis smelten.
- Voeg de look toe en laat heel kort mee sudderen.
- Voeg de tomaten toe en plet met een vork.
- Voeg de grof gesneden olijven en kappertjes toe en laat enkele minuten sudderen.
- Breng op smaak met peper en sriracha.
- Roer de pasta door de saus en bestrooi met de geraspte Grana Padano-kaas.
Notities
Sriracha is een pittige chilisaus uit Thailand die wordt gemaakt met chilipepers, azijn, knoflook, suiker en zout. Het heeft daardoor niet alleen een scherpe, maar ook een beetje een zoete en kruidige smaak. Het wordt vooral gebruikt om Aziatische recepten op smaak te brengen, maar je kan het dus ook gebruiken om de "pasta alla puttanesca" een verrassende twist te geven.
"Grana Padano" is een harde Italiaanse kaas. De naam komt van grana, korrels van de gemalen kaas, en Padano, de Italiaanse benaming voor de Povlakte. Grana Padano lijkt veel op Parmezaanse kaas, waar hij dan ook vaak mee verward wordt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!