Luchtige yoghurt-vanillepudding met zomerfruit
Deze yoghurt-vanillepudding is een makkelijke zomerse pudding met frisse en zoete smaken. Perfect als luchtig toetje op een zomerse avond.
Ingrediënten
- 0,5 liter melk
- 50 gram vanillepoeder
- 180 gram suiker
- 3 eiwitten
- 0,5 liter yoghurt natuur (ongezoet)
- 250 gram verse kaas (kwark)
- 1 bakje frambozen of ander zomerfruit
Instructies
- Los de vanillepoeder op in wat melk.
- Breng de rest van de melk aan de kook en voeg de suiker toe.
- Wanneer de melk kookt, neem van het vuur en voeg er het mengsel van melk en vanillepoeder bij.
- Breng het geheel al roerend aan de kook tot puddingdikte.
- Giet over in een andere pot zodat de crème niet meer kan verder garen.
- Klop de 3 eiwitten op.
- Roer de yoghurt, de verse kaas en de opgeklopte eiwitten voorzichtig bij de pudding.
- Verdeel de yoghurt-vanillepudding in individuele potjes of schaaltjes en laat afkoelen.
- Garneer voor het serveren met wat verse frambozen of ander zomerfruit.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!