Kip in boursinsaus met paprika, champignons en dragon

Kip in Boursinsaus met Paprika, Champignons en Dragon

 

Kip in Boursinsaus met Paprika, Champignons en Dragon

Kip in boursinsaus met paprika, champignons en dragon

Ons moeder maakte dit gerecht op zondag wanneer er familie kwam eten, waardoor dit gerecht altijd een speciale plek aan tafel had. Geniet van de sappige kip in een romige boursinsaus, verrijkt met de volle smaak van rode paprika, champignons en een vleugje dragon. Dit gerecht combineert perfect met krokant gebakken frieten.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 kippenborsten
  • 300 gram kastanjechampignons
  • 2 rode paprika's
  • 2 eetlepels vers gesneden dragon
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 60 gram Boursin-cuisinekaas
  • 500 ml water
  • maïzena bruin sausbinder
  • 2 klontjes boter
  • 1 snuifje peper
  • 1 snuifje zout
  • frieten

Instructies
 

Voor de saus

  • Snij de paprika en champions in blokjes.
  • Bak de champions in wat boter en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg vervolgens de paprika's, water en bouillon toe en laat sudderen tot de paprika's gaar zijn.
  • Dik de saus met wat maïzena.
  • Zet het vuur af en laat de boursin smelten, en voeg tenslotte ook de dragon toe.

Kip bakken

  • Bestrooi de kip met peper en zout en bak vervolgens in een pan met boter tot een kern van 74°C.

Frieten bakken

  • Bak de frieten en serveer het gerecht.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.