Gerookte mosselen op de kamado

Gerookte mosselen

 

Gerookte mosselen

Gerookte mosselen

De rozemarijn geeft de mosselen een smaak die iedereen met verstomming slaat. Je kan dit gebruiken als voorgerecht of als hoofdgerecht.
No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 smoker barbecue

Ingrediënten
  

  • 100 gram boter
  • 4 tenen verse look
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 3 takken verse rozemarijn
  • 2 kg mosselen
  • 2 sjalotten

Instructies
 

  • Vul de kamado met Marabu houtskool.
  • Warm de kamado op tot 200°C.
  • Reinig de mosselen heel kort onder stromend water.
  • Doe in een hittebestendige pot de boter, sjalotten, look en peterselie.
  • Voeg de mosselen toe en zet in de kamado.
  • Steek elke 3 minuten een takje rozemarijn in de houtskool voor de rook.
  • Wanneer de mosselen open zijn gegaan zijn ze klaar om te serveren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Hallo 👋
Leuk dat je de websit
e van Chef & Knife Belgium bezoekt.

Schrijf je in om regelmatig geweldige promoties te ontvangen en per direct bij je inschrijving 5% korting op je eerste aankoop in de webshop.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.