Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gerookte mosselen
De rozemarijn geeft de mosselen een smaak die iedereen met verstomming slaat. Je kan dit gebruiken als voorgerecht of als hoofdgerecht.
No ratings yet
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Porties
2
personen
Equipment
1 smoker barbecue
Ingrediënten
1x
2x
3x
100
gram
boter
4
tenen
verse look
1
bosje
bladpeterselie
3
takken
verse rozemarijn
2
kg
mosselen
2
sjalotten
Instructies
Vul de kamado met Marabu houtskool.
Warm de kamado op tot 200°C.
Reinig de mosselen heel kort onder stromend water.
Doe in een hittebestendige pot de boter, sjalotten, look en peterselie.
Voeg de mosselen toe en zet in de kamado.
Steek elke 3 minuten een takje rozemarijn in de houtskool voor de rook.
Wanneer de mosselen open zijn gegaan zijn ze klaar om te serveren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!