Espuma van butternut
Espuma van butternut is ontzettend eenvoudig te maken en voegt zoveel meerwaarde toe aan je gerecht. Wij hebben deze espuma gecombineerd met champignons en wat nootjes, perfect als verfijnd tussengerechtje.
Equipment
- 1 zeef
- 1 espumafles (0,5L)
- 1 Thermomix of blender
Ingrediënten
- 0,5 butternut
- 0,5 blokje vleesbouillon
- 100 ml room (40%)
- 1 blaadje gelatine
- 500 gram champions naar keuze
- 100 gram noten naar keuze
- 100 ml water
- 1 klontje boter
Instructies
- Schil de butternut en snij in blokjes.
- Voeg de pompoenblokjes toe aan de mengbeker met wat water en gaar de butternut 15 min/100°/snelheid 1.
- Tip: voeg geen peper toe want dit kan de espumafles verstoppen.
- Voeg de room en bouillon toe en mix 1 min/95°/snelheid 6.
- Voeg de geweekte gelatine toe en laat nog 15 seconden meedraaien op snelheid 3.
- Tip: wil je het extra fijn? Zeef het mengsel via een fijne zeef.
- Vul de espumafles met de butternutcrème en gebruik 1 gaspatroon (0,5L fles)
- De espumafles kan je warm houden in de Thermomix op 60°C.
- Bak de champignons tot beetgaar en breng op smaak met peper en zout.
- Leg wat champignons en noten op een bord en spuit er de espuma over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!