Espuma van butternut
Espuma van butternut is ontzettend eenvoudig te maken en voegt zoveel meerwaarde toe aan je gerecht. Wij hebben deze espuma gecombineerd met champignons en wat nootjes, perfect als verfijnd tussengerechtje.
Equipment
- 1 zeef
- 1 espumafles (0,5L)
Ingrediënten
- 0,5 butternut
- 0,5 blokje vleesbouillon
- 100 gram boter
- 500 gram champions naar keuze
- 100 gram noten naar keuze
- 100 ml water
Instructies
- Schil de butternut en snij in blokjes.
- Gaar de butternut in een klontje boter en wat water.
- Tip: voeg geen peper toe want dit kan de espumafles verstoppen.
- Wanneer de butternut gaar is, kan je die fijnstampen met een pureestamper.
- Zeef de pompoen zodat de grote stukken eruit zijn.
- Laat de boter smelten in de butternutcrème.
- Vul de espumafles met de butternutcrème en gebruik 1 gaspatroon.
- De espumafles kan je warm houden in een waterbad op 50°C.
- Bak de champignons tot beetgaar en breng op smaak met peper en zout.
- Leg wat champignons en noten op een bord en spuit er de espuma over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!