Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Espuma van butternut
Espuma van butternut is ontzettend eenvoudig te maken en voegt zoveel meerwaarde toe aan je gerecht. Wij hebben deze espuma gecombineerd met champignons en wat nootjes, perfect als verfijnd tussengerechtje.
No ratings yet
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Porties
6
personen
Equipment
1
zeef
1 espumafles (0,5L)
1 Thermomix of blender
Ingrediënten
1x
2x
3x
0,5
butternut
0,5
blokje vleesbouillon
100
ml
room (40%)
1
blaadje
gelatine
500
gram
champions naar keuze
100
gram
noten naar keuze
100
ml
water
1
klontje
boter
Instructies
Schil de butternut en snij in blokjes.
Voeg de pompoenblokjes toe aan de mengbeker met wat water en gaar de butternut
15 min/100°/snelheid 1.
Tip: voeg geen peper toe want dit kan de espumafles verstoppen.
Voeg de room en bouillon toe en mix
1 min/95°/snelheid 6.
Voeg de geweekte gelatine toe en laat nog 15 seconden meedraaien op
snelheid 3.
Tip: wil je het extra fijn? Zeef het mengsel via een fijne zeef.
Vul de espumafles met de butternutcrème en gebruik 1 gaspatroon (0,5L fles)
De espumafles kan je warm houden in de Thermomix op 60°C.
Bak de champignons tot beetgaar en breng op smaak met peper en zout.
Leg wat champignons en noten op een bord en spuit er de espuma over.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!