Chef & Knife

Kookwinkel gespecialiseerd in Japanse messen en slijperij

 

 

 

Visit the webshop
Store
Parking spots
Webshop
+ 350 products
EXPERIENCED EXPERTS

Our ambassadors

Chef Bart Desmidt of the two-star restaurant Bartholomeus in Heist has been promoting the 'Simple but good' vision for years. Together with Sandra and right-hand man Philip, he cooks for about 18 guests in an open central kitchen with respect for the product and the art of cooking: simplicity, pure flavors and experience.

Bart Desmidt

Bartholomeus**

Bezoek »

Chef Peppe Giacomazza sticks to taste, to Italian regional products, to top quality or simply to the real 'Arte della cucina'. Everything is made in-house, from the pasta to the patisserie. And it pays off. His restaurant La Botte in Genk was twice named 'Best Italian restaurant in the country' by Gault&Millau.

Peppe Giacomazza

La Botte

Bezoek »

Le Vieux Château in Vloesbergen, genomineerd met een Michelinster en tot ‘Ontdekking van het jaar 2018’ alsook ‘Mooiste restaurant design 2022’ door Gault&Millau, is de verwezenlijkte jongensdroom van chef Tanguy De Turck. Zijn experimenten om smaak en textuur op elkaar af te stemmen, resulteren in smaakbommen van gerechten.

Tanguy De Turck

Le Vieux Château*

Bezoek »

 

Populaire categorieën

Be there on time

Discounts

Sale!
Sale!
Sale!
42,0 incl. VAT

Out of stock

Sale!
52,9 incl. VAT

Out of stock

Sale!
49,0 incl. VAT

Out of stock

Sale!
49,0 incl. VAT

Out of stock

Sale!
190,5 incl. VAT

Out of stock

Sale!
LIMITED
525,0 incl. VAT

Out of Stock

STAY INFORMED

Facts – Cooking Tips – Recipes

Hobbykok, dit zijn de 10 must-haves in je keuken

België en Nederland telt sinds de Covid-crisis niet alleen meer thuiswerkers, maar ook steeds meer [...]

10 veelgestelde vragen over koksmessen en keukenmessen

Heb je moeite en stel je je wel wat vragen bij het kiezen van een [...]

Enkelzijdig en dubbelzijdig geslepen messen: de verschillen

Je ziet het af en toe wel eens verschijnen in de beschrijvingen van de keukenmessen [...]

Japanse koksmessen: daarom kies je ervoor

Chef & Knife Belgium heeft een groot gamma aan Japanse koksmessen en keukenmessen van diverse [...]

Wooden cutting boards: types and maintenance

Every kitchen has at least one: a cutting board. This indispensable kitchen tool can be found in all [...]

Chopping boards from Hasegawa: light, sturdy and stable

We have different types of cutting boards, but what we want to talk about today is the [...]

Sharp knives improve your kitchen skills

What is the sharpest tool in your kitchen? Your answer is undoubtedly one of the [...]

Difference between carbon steel and stainless steel

Difference Between Carbon Steel and Stainless Steel Why is Carbon Steel Better? Carbon steel and [...]

The Hotmix pro gastro thermo blender

The HOTMIX PRO   Is there a market for the Hotmix PRO in households where [...]

Why a konro – hibachi grill

The Chef & Knife Konro grill with its stainless steel frame makes it perfect for both home use [...]

The different types of steel

VG-10 is a tough stainless steel produced by Takefu special steel company [...]

Everything you need to know about a kamado

Find out here what a kamado is, how it works and what the [...]

That's how you make a perfect steak

The perfect steak, every time Ever since I was a child I've loved beef. [...]

 

Brachim Mergaert
Brachim Mergaert
Super kerel! Weet waar hij me bezig is en met veel passie voor zijn job!
Peter-Jan Willems
Peter-Jan Willems
Very friendly welcome, expert explanations, good & fast service. Very nice collection of knives and prices perfectly aligned with the quality. there's one negative, it's only 2km from my place. May go too often 🙂
lindsey de mulder
lindsey de mulder
Zeer goede uitleg gehad neemt tijd voor de klanten zeer vriendelijk en zeer goede kwaliteit van messen. Meirlaen bjorn
Maya Sacré
Maya Sacré
Wie ooit al bij Brecht langs geweest is, weet dat het daar echt dé Hemel van de messen is. Oorspronkelijk kwam ik eigenlijk maar voor 1 ding, mijn messen laten slijpen. Maar ik ontdekte dan dat Brecht ook het mes van mijn dromen verkoopt, dus uiteindelijk stapte ik buiten met: dát mes, de kleine broer van dat mes, een wetstaal speciaal voor die messen, de handgemaakte snijplank en een broodmes. Ik ben zo gepassioneerd over alles wat met koken en koksmessen en eten te maken heeft, dat ik daar dus echt niet met lege handen kon buiten gaan! En ik heb er nog geen seconde spijt van gehad! Zó blij en dankbaar dat ik bij Brecht terechtkwam! Iemand die weet waarover hij spreekt. Iemand die weet wat hij verkoopt. Iemand die eerst op het gemak een babbel doet met jou om je daarna gericht advies op maat te geven. Kortom: Brecht is een topper in zijn vak! Proficiat met deze top-zaak en bedankt voor alles, Brecht!
Peter Verbelen
Peter Verbelen
Professionele uitleg tot in de puntjes, er wordt uitgebreid tijd genomen om al je vragen te beantwoorden, aanrader!
Hilde Debels
Hilde Debels
Koken is zoveel handiger met het juiste gereedschap. Het maakt het proces leuker, makkelijker en sneller beheersbaar. Het brengt een glimlach op je gezicht als je je producten kunt bewerken met een mooi en handig mes. Een sterk en praktisch mes maakt dus meer indruk bij het kiezen van het juiste gereedschap. 1 adresje voor al uw messen @chef&knife 🔪🔪
Tom Van Heddegem (Privé)
Tom Van Heddegem (Privé)
Ongelofelijk sympathieke eigenaar die een krak is in zijn vak. Een aanrader voor iedereen met een passie voor koken en messen